Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gölgelerin Gücü

Gölgelerin Gücü

İllüstratör ve film yapımcısı Vincent Bal’ın gölgelerle kurduğu ilişki ve sınırsız hayal gücünün sonucunda esprili çizimler ortaya çıkıyor.

Gölgeleri kullanarak çizimler yapmak yaratıcılığın en eğlenceli yollarından biri. Gölgelerden ilham alan ve gölgelerin rehberliğinde üretimlerini gerçekleştiren Vincent Bal (nam-ı diğer Shadowology), bu alandaki yaratıcılığı ve eğlenceli çizimleriyle kendini ispatlamış bir isim.

Sanatçının karikatür tarzında yapmış olduğu çalışmalara daha önceden de yer vermiştik. Gündelik eşyaların gölgesinin yaratıcı bir zihinle birleştiğinde ortaya neler çıkabileceğini gösteren tatlı illüstrasyonlar sanatçının kendisi için aslında minik bir oyun ve bir tür meditasyon aracı.

Belçikalı film yapımcısı ve illüstratör bir film senaryosu üzerinde çalışırken masasının üzerindeki çay fincanının gölgesini küçük bir file benzetmesi sonrası gölgelerle olan münasebetini ilerletiyor. O zamandan bu yana her bir parçanın kağıt üzerindeki gölgesi Vincent Bal için fantastik bir dünyanın kapasını aralıyor.

Kağıda düşen rastgele gölgelerden sınırsız yaratıcılığa

Vincent Bal, güneş ışınları altında süzülen gündelik nesnelerin uzun gölgelerini kullanarak tuhaf karakterler ve eğlenceli çizimler yaratmayı oldukça seviyor. Tıpkı bulutların desenlerinden anlamlı şekiller oluşturmak gibi sanatçı da kâğıda düşen rastgele gölgelerden fantastik bir dünyaya geçiş yapıyor.

vincent bal

Gölgelerin eğlenceli potansiyelini fark eden illüstratör kendi hikayesinden ilham alarak bir de kısa filme imza atmış. Sea Shadow küçük bir çocuğun hayal gücüyle canlanan “gölge adamı” konu ediniyor. Kısa film tek bir alanda geçiyor olsa da çok tatlı ve güzel bir hikaye barındırıyor. 10 dakikalık kısa filmde gölge adamın aniden canlanması sonucu filmin aksiyonu ve heyecanı artarken film boyunca gölgelerle yapılan küçük oyunlar, Vincent Bal’ın gölgelerle kurduğu ilişkiye ayna oluyor.

Max’in bir şarj cihazının gölgesi üzerinden canlandırdığı küçük gölge adam, vazonun gölgesinde oluşan denize gitme hayalini başarmak için Max’ten ve babasından yardım alıyor. Önlerine çıkan çeşitli engeller gölgenin yaratıcı gücüyle aşılıyor. Filmi, aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Gölgelerin ustası Vincent Bal paylaştığı çalışmalar ve çektiği kısa filmle birlikte yıllar içinde takipçi sayısını artırdı. Şu anda 800 binden fazla takipçisi bulunan sanatçının Instagram hesabından diğer işlerine de göz atabilirsiniz.

 

Görsel: Instagram