Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Veri Güvenliği Hem de Elektromanyetik Dalgalara Karşı Sağlık Koruması Vadeden Koleksiyon

Hem Veri Güvenliği Hem de Elektromanyetik Dalgalara Karşı Sağlık Koruması Vadeden Koleksiyon

OHMNI, komplo teorilerine duyarlı olanlar için hazırladığı giysi ve aksesuar koleksiyonuyla hem sağlık ve hem de veri güvenliği vadediyor.

İngiliz rapçi M.I.A. yeni sokak giyim markası OHMNI ile modaya başka bir soluk katmayı hedefliyor. Benzersiz bir misyon edinen müzisyen, kullanıcılara Wi-Fi, 4G ve 5G’nin görünmez elektromanyetik dalgalarından /radyasyonundan koruma vaadinde bulunuyor.

Komplo teorisyeni Alex Jones’un Infowars isimli internet sitesinde tanıtılan tuhaf koleksiyon, “Wi-Fi, 4G ve 5G’nin %99,99’unun beyninize ulaşmasını engellemeyi” vadediyor. Açıklamalar göre giysiler, saf bakır ve nikel Faraday kumaşından yapılmış. Daha kapsamlı bir koruma arayanlara ise giysilerle birlikte 200 Dolarlık “Data Protection Dump Bag”i öneriyor.

Verilerinizi, beyninizi ve doğurganlığınızı koruyun; gerçek yaşam VPN’inizi giyinin

Teknolojinin doğurganlık üzerindeki bariz baskısından korkanlar içinse, gümüşten yapılmış yeni ‘Protency’ boxerlar ve kot pantolonlar “sizi ve gelecek nesillerinizi korumak” için sunuluyor. Tamamen gizli moda girmenize yardımcı olmak için “real-life VPN” ve Brain Protection Durags gibi izlemeyi önleyen telefon kılıfları da mevcut.

Kendisini “teknolojik savaş çağında modern şövalyenin zırhı” olarak gören Ohmni, misyonunu şöyle açıklıyor: “Akıllı şehirler, dijital kripto, yapay zeka, NeuraLink, hacklenebilir insanlar, sıfır mahremiyet, deeepmind, dahili vücut veri toplama ve gelişigüzel izleme gözetleme, zihin veri madenciliği, sosyal medyanın aşırı yüklenmesi, artırılmış gerçeklik, sosyal kredi sistemi, sanal distopya çağında size modanın devrim niteliğindeki geleceğini getiriyoruz. Bu sanatsal bir moda hamlesi değil, bir zorunluluktur.”

Bilim camiası, Wi-Fi ve cep telefonu kulelerinden yayılan günlük düzeydeki elektromanyetik radyasyonun zarar verdiği iddialarını geniş çapta çürüttü. Ancak bilim ve sağlık dünyasının da kapitalizmin güdümü altında olduğunu düşünürsek bu araştırmalara şüpheyle bakma hakkımız da doğuyor.

Markanın açıklamalarında şu ifadeler yer alıyor: “Komplo teorisyenleri yanılıyorsa, aferin; saf gümüş ve değerli metallerden yapılmış çok güzel kıyafetlerin var. Fakat eğer haklılarsa insanlığın geleceğini kurtarmış olabilirsin.”

Gizlilik ve güvenlik ihlali konularına duyarlıysanız, aşağıdaki haberler de ilginizi çekebilir.

Yüz Tanıma Sistemlerini Atlatmayı Sağlayan Giysiler

HyperFace Camouflage: Yüz Tanıma Sistemlerinin Aklını Karıştıran Eşarp [SXSW 2017]

Görsel: OHMNI