Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektrikli Hiper Scooter: Dragonfly

Elektrikli Hiper Scooter: Dragonfly

D-Fly, dünyanın ilk hiper scooter'ı olarak nitelendirdiği Dragonfly isimli elektrikli katlanır scooter'ı ön siparişle piyasaya sürdü.

Otomotiv dünyasını yakından takip edenler hiper otomobil kavramına aşina olabilir. Yine de bir parantez açalım; teknoloji, tasarım, performans – ve elbette fiyat – konusunda uç noktadaki araçlar hiper otomobil olarak nitelendiriliyor. Londra merkezli D-Fly ise Dragonfly isimli elektrikli scooter için bu kavramı ödünç aldı ve aracı dünyanın ilk hiper scooter’ı olarak ön siparişle piyasaya sürdü.


Dragonfly bir kickscooter ve bu araçlar da kent yaşamında artık sıkça tercih edilen kişisel ulaşım araçları. Bu nedenle biz de sık sık çağdaş kickscooter modellerine yer veriyoruz. Ancak Dragonfly, performans, kalite ve güncel teknoloji açısından bambaşka bir dünyaya ait. Havacılık sanayisinde kullanılan alüminyum ve karbon fiber takviyeli Paulownia ağacından yapılmış kadrosu sayesinde çarpıcı bir tasarıma sahip.

Her ne kadar ismini helikopter böceğinden/yusufçuktan almış olsa da tasarımıyla kobrayı andırıyor. Hafif karbonfiber gövdesi, düşük ağırlık merkezi, eğime dayalı direksiyon ve 4,5 inçlik yüksek çözünürlüklü ekranı da onu farklı kılan özelliklerden.

F1 yarış araçlarından esinlenen direksiyon teknolojisiyle Dragonfly

Dragonfly üç tekerli ve dört tekerli olmak üzere 2 farklı modelde sunulmuş. Üç tekerli olanı 108,6 cm uzunluğunda, diğeri ise 115,2 cm. Bu dört tekerii modelde, geliştirilmiş dönüş çapı ve arazi lastikleri ekleme seçeneği bulunuyor. Üç tekerli satın alanlar dört tekerliye geçiş yapmak istediğinde, 4 tekerlide bulunan uzun gövdeyi ve arka tekerlek/süspansiyon bloğunu satın alabiliyor.

Çift ön motoru ve güç aktarma organıyla her bir tekerlekte 1,800 watt çekiş gücü ile yüksek tork üretiyor. Saatte 60 km hıza çıkabiliyor. Surge, Dart, Glide ve Hover gibi sürüş modu seçeneklerine sahip. Ayrıca F1 yarış araçlarından esinlenen, üç boyutlu eğim kontrolleri sağlayan “Full-Tilt” direksiyon teknolojisiyle donatılmış.

Standart çıkarılabilir pil takımı 18 km mesafeye kadar dayanırken, uzun menzilli bir ünite ise 46 km’ye kadar yol alabilmekte. D-Fly pil paketlerini de piyasaya sürecek. Böylece kullanıcı sırt çantasında yedek pille dolaşabilecek.

Lüks elektrikli kickscooter, LED kafa ve arka lambalara ve dönüş göstergelerine sahip. Sürücü, aracı hem fiziksel bir anahtarla hem de bir RFID etiketiyle kullanabilecek. Diğer güvenlik önlemleri arasında uyku modunda katlandığında alarmın otomatik olarak devreye alınması, coğrafi çit (gerçek bir jeolojik konum ya da bölgeye karşılık gelen sanal bölge) ve GPS’le izleme yer alıyor. Yine  sürüş sırasında kendi uyarı seslerini de kendisi devreye sokuyor. Böylece yayalar ve yoldaki diğer araçlar, scooter’ın geldiğini anlayabiliyor.

En dikkat çekici özelliklerinden biri 4K ultra yüksek çözünürlüklü 4.5 inç ekranı. Bu ekran kullanıcıların çeşitli uygulamalara erişebilmelerini sağlıyor. Bu sayede scooter’ı Bluetooth üzerinden bir akıllı telefonla eşleştirebiliyor ve hızlarını veya GPS yönlerini görüntüleyebiliyorlar. Bluetooth ile eşleştirilmiş akıllı telefonla, dahili ses sistemi üzerinden müzik akışı da sağlanabiliyor.

Hiper scooter, bir şişe tutucu dahil olmak üzere 11,4 litrelik depolama birimi içeriyor. Ayrıca direksiyon kolonu, ihtiyaçları karşılamak için entegre ceplere sahip.

Dragonfly’ın 3 tekerli versiyonu 5.000 dolar, 4 tekerli versiyonu ise 6.000 dolar fiyatla 2020’nin ortalarında satışa sunulacak. Şu anda ön siparişe açık durumda.

Görsel: D-Fly