Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eğlenceli Animasyonlarla Canlanan Minik Adacıklar

Eğlenceli Animasyonlarla Canlanan Minik Adacıklar

Ashley Best ve Mike Cannings tarafından yaratılan Lyke Island serisi farklı adacıklarda çeşitli olay örgülerini canlandırıyor

Lyke Island, Minik kara parçaları üzerinde garip olayların yaşandığı 120 farklı adanın olduğu bir NFT projesi. Her ne kadar Ethereum tabanlı bir NFT projesi olsa da serideki eserlerin her biri fantastik evrenlere açılan birer kapı. Her biri farklı olay örgüsüne sahip tatlı animasyonlardan oluşan seride el yapımı tasarımlar bir dizi ilginç ve izlemesi keyifli olaylar sunuyor.

Animasyon sanatçısı, müzik yapımcısı, internet sitesi tasarımcısı Ashley Best ve yaratıcı yönetmen Mike Cannings projenin arkasındaki iki isim. Her ikisinin de geçmişinde büyük markalara yapmış olduğu işlerin yanı sıra özellikle animasyon ve karakter tasarımı alanında yaratıcı ve dikkat çekici projeleri göze çarpıyor. Farklı alanlarda üretimler yapan iki girişimci olmaları hiç kuşkusuz Lyke Island koleksiyonunun hayata geçmesindeki en büyük faktörlerden biri.

Beklenmedik olayların yaşandığı gizemli adacıklar

Bu minicik adacıkların üzerindeki hayatlarda kurgusal olayların yanı sıra gerçek hayattan ya da sinema tarihinin unutulmaz sahnelerinden kesitlere rastlamak da mümkün. 66 milyon yıl önce dinazorları ve yeryüzündeki diğer canlıların yüzde 75’ini yok eden dev göktaşından Cast Away (Yeni Hayat) filmindeki Chuck Noland karakterinin kaldığı ıssız adanın mini bir canlandırmasına kadar tandık film sahnelerine ve gezegenimizin tarihini değiştiren önemli olaylara da rastlamak mümkün.

Back to the Future (Geleceğe Dönüş) esintili, meşhur DeLorean otomobilinin asfaltta bıraktığı alevlerin henüz sönmediği minik ada animasyonu ise ikonik bir sahne olması nedeniyle en çok dikkat çeken parçaların arasında yer alıyor. Tabii ki bu bilindik sahnelerin dışında farklı olay örgülerine dayanan animasyonlar da mevcut. Sakin bir dağ evi ya da ormanda kamp ateşi sahnesini canlandıran anlar gibi her bir ada kendi içinde küçük mutluluğunu ve gizemini saklıyor.  Özellikle kara parçasının denizle kesiştiği noktalardaki ada parçacıkları izlemesi keyifli sahneler oluşturuyor.

Lyke Island, haberin başında da bahsettiğimiz gibi el yapımı bir proje. Tatlı animasyonların özenle çizilip hazırlandığı ardından taranarak dijital ortama aktarıldığı ada tasarımlarında her bir detay ince olarak önce çiziliyor ardından konumlandırılıyor. Oldukça başarılı şekilde ilerleyen koleksiyonun hayranları da kendi yaratıcılıkları doğrultusunda hayali adacıklar tasarlayarak paylaşıyor ve projeyi NFT’nin dışında farklı bir noktaya taşıyor.

Koleksiyon halihazırda OpenSea üzerinden listeleniyor. Lyke Island, sürecin nasıl ilerlediğini, yol haritasını ve koleksiyon hakkındaki güncellemeleri sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden paylaşıyor.

Görsel: Twitter