Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Effie Ödülleri: Sonuçlar Yalan Söylemez

Effie Ödülleri: Sonuçlar Yalan Söylemez

Yenl Zelanda Effie Ödülleri'ne reklamcıları katılıma teşvik etmek için yaratılan kampanya sonuçların yalan söylemeyeceğini vurguluyor.

Reklamların etkinliğini ölçen ve bu kriterle ödüllendiren Effie Ödülleri her yıl o senenin sonuçlarda en etkili olan pazarlama ve reklam kampanyalarını seçer, reklam sektöründe yaratıcılığın değil etkinliğin ödüllendirildiği bir organizasyon olmasıyla değerlidir.
Yeni Zelanda’da gerçekleşen Effie Ödülleri’nin kendi reklam filminde en etkin sonuçları elde eden kampanyaların yaratıcılarını yani şehrin en önemli CEO’larını ve reklamcılarını bir odaya alınarak fizyolojik özelliklerini okuyan yalan makinasına bağlanıyorlar. Bu makina yaratıcı bünyelerin yalan söyleyip söylemediklerini ölçüyor. Verilen mesaj da sonuçların yalan söyleyemeyeceği, ama. da Effie’ye katılıma teşvik etmek.

Results Don’t Lie projesinin internet sitesinde tüm reklamcıların videolarını izleyebiliyor ve kendinizi de test edebiliyorsunuz, bunun için sesinizden stres derecenizi analiz ediyorlar. Projenin ajansıWhybinTBWA.
Yarışma gecesi uzman yine sahnede olacak ve ülkenin en önemli reklamcılarını orada yine test edecek, sorulan sorular ise reklamcılardan kitle-kaynak yönetmiyle toplanacak.