Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın Kapıları

Dünyanın Kapıları

Fotoğrafçı Andre Goncalves, dünyanın farklı ülkelerini gezerek binaların kapılarını fotoğrafladı.

Toplumların mimari yapıları hem tarihsel kültürlerini hem de tasarım geleneğini ortaya koyan bir değer. Öyle ki, farklı ülkeleri gözlemledikçe bu mimari kültürün sadece tarihi ve önemli binalarda değil, şehrin irili ufaklı her köşesinde rastlanabildiği anlaşılıyor. Şehre bir bütün olarak baktığımızda ise tüm gizemlerin içinde saklı olduğunu anlayabiliyoruz.

Portekizli fotoğrafçı Andre Goncalves; Portekiz, İngiltere, İspanya ve Romanya’yı gezerek her ülkeden 32’yi kapıyı fotoğraflıyor. Bir ülkeden diğerine geçtiğinde değişen detaylar, apartman kapısı kültürünün muntazam geleneğini de görmemizi sağlıyor. Portekiz’e baktığımızda kapıların çevresindeki renk ve desenler çarpıcı bir fark yaratırken İngiltere’de kapıların yanındaki trabzanlar binaların da karakterini oluşturan bir öğe haline gelmiş.

Toplamda 128 fotoğrafın bulunduğu Doors of The World, 4 ülkeden 128 kapıyı bünyesinde barındırıyor. Sanatçının önceki çalışması olan Windows of The World‘de bu sayısının üzerine çıktığını düşünürsek gelecekte dünyanın farklı köşelerinden kapılarla karşılaşmaya da devam edebiliriz.

İspanya

İngiltere

Portekiz

Romanya


Görsel; Andre Goncalves