Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Dünyanın En Sıkıcı Viral Videosu

​Dünyanın En Sıkıcı Viral Videosu

Arrels’in hazırladığı “en sıkıcı viral video”yu izleyerek evsizlere yardım edebilirsiniz.

Yıllardır sokaklardaki evsiz insanların barınacak yer, yemek ve sağlık gibi ihtiyaçlarına yardım eden, toplumda sosyal ilgi ve farkındalık yaratmaya çalışan Arrels Vakfı için hazırlanan kampanya videosunda; tatlı kedi yavruları, ünlüler, moda, pahalı arabalar ya da lükse dair hiçbir şey göremeyeceksiniz. Bu sebeple olsa gerek, kampanya videosu kendini “En sıkıcı viral video”olarak tanımlamış.

The Cyranos McCann İspanya imzalı kampanya videosunda bizi yaklaşık bir buçuk dakika boyunca ingiliz aksanıyla konuşacak olan ve yakın zamana kadar sokakta yaşayan bir adam karşılıyor. Videoyu sıkıcı mıkıcı demeden 30 saniyeden fazla izlemeniz gerekiyor. Çünkü 30 saniyeden fazla izlenen her video, vakfa yapılan bir bağışa dönüşüyor. Nasıl mı?

Youtube’daki reklamlar izlenme sayısına paralel olarak video sahiplerine de para kazandırıyor. Hazırlanan viral video; içine gizlenmiş para, lüks, eğlence gibi büyük markaların aradığı önemli anahtar kelimeler sayesinde kalın reklam bütçeli firmaların çevrim içi reklamlarını yakalayabiliyor. Ve videonun aldığı her izlenme, Youtube’da reklamverenlerin Arrels Vakfı’na dolaylı olarak bağış yapması anlamına geliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=AuX-KorBIZg
Arrels Vakfı’nın The Cyranos McCann ile geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği “Homeless Font” isimli yardım kampanyası da en az bu “sıkıcı” viral video kampanyası kadar ilgi çekiciydi: Kampanyada evsizlerin kartonların üzerindeki el yazıları dijital ortamda font olarak satılıyor ve geliri Arrels Vakfı’na bağışlanıyordu.

Görsel; Youtube