Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Old Spice’ın Instagram Macera Oyunu

​Old Spice’ın Instagram Macera Oyunu

Old Spice’ın, Instagram üzerinde başlattığı “Kendi Maceranı Seç" oyunu, Instagram’ın etiketleme özelliğini kullanarak sizi absürd maceralar içinde koşturuyor.

Wieden+Kennedy imzalı Instagram oyunu, retro çizgileriyle bir çizgi romanı andırıyor ve içerisinde sizi robotlar, canavarlar ve parodileştirilmiş klişeler bekliyor.

Oyunda, fotoğraflar üzerindeki opsiyonlu etiketlerden seçim yaparak kahramanı ve hikayeyi yönlendiriyorsunuz. Her tıkladığınız etiket, sizi hikayenin kurgusu için açılmış yeni bir Instagram hesabına yönlendiriyor ve bu şekilde hikaye ilerliyor. Oyunda sizi bekleyen sonlar ise şanınıza yakışmayacak gülünçlükte.

Robotlar ve gerçeküstü yaratıklarla kurgulanan oyunda size limonata ikram eden kötü niyetli robottan tutun da, elinizde yüzükle karşı karşıya bırakıldığınız yaratık-geline kadar birçok absürd olaylar silsilesi sizi karşılıyor.

Daha önce sayfadan sayfaya, hikayeden hikayeye atlamalı Instagram oyunlarının Türkiye’de yapılan örneklerinden bahsetmiştik: Biskrem’in, sizi 1991 yılına ışınlayan oyunu etiket, video, harita, arama alanı gibi Instagram’ın tüm özelliklerini kullanmasıyla öne çıkmıştı. Akbank Sanat’ın #Kısayoldan kampanyası ise Instagram’ın video özelliğini kullanarak katılımcılara interaktif bir video deneyimi yaşatmıştı.




Görsel; Instagram