Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Güçlü Kolu İmza Topluyor

Dünyanın En Güçlü Kolu İmza Topluyor

Havas Worlwide tarafından geliştirilen Facebook kampanyasında kas distrofisi olan çocukların hayatı için imza toplanıyor.

Kas distrofisi tipi Duchenne Muscular Dystrophy rahatsızlığı olan çocuklar kaslarında güçlü bir kötüleşme hissederler, kollarını kullanma kabiliyetlerini yitirir, tekerlekli sandalye ile yaşarlar ve zamanla kendi nefeslerini almakta zorlaşan çocuklar yaşları ilerledikçe maalesef erken ölüme neden olan bu hastalığa karşı dirençlerini kaybederler. Yakın geçmişe kadar bir tedavisi olmayan ve bu hastalığa sahip çocuklar hayatlarını yitirirken bu konuda çalışmalar olumlu yönde devam ediyor.
‘Dünyanın en güçlü kolu’ projesi de bu çocuklar için geliştirilmiş. Avustralya hükemetine bu hastalığı yenmek için araştırma başlatılması için yazılan dilekçeleri bu robot kol sayesinde çocuklar da imzalayabilecek.
Sydney gümrük başkanlığından çıkan bu robot kol sizin imzalarınızı da Facebook girişi ile alıyor. Araştırma için başlatılan imza kampanyasına attığınız imzayı bu hastalıkla boğuşan Jacob Lancaster’in el yazısıyla alıyor, her imzanın fotoğrafı da Facebook’ta yayınlanıyor.

Kampanyayı yazan Havas Worlwide kendisi anlatıyor:

themostpoweful.com da kampanyanın sitesi.