Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dior, Yeni Ürünlerinin Lansmanını Twitter’da Yaptı

Dior, Yeni Ürünlerinin Lansmanını Twitter’da Yaptı

Twitter'da gerçekleştirdiği yeni sezon ürün lansmanında Dior, tweetlerde ürün ile birlikte çarpıcı görseller kullandı.

Dior, henüz piyasaya çıkmamış ve tanıtılmamış yeni ürün serisinin lansmanı için bir sosyal medya projesi gerçekleştirdi. Natalie Portman gibi birçok ünlü aktör ve modelin de yer aldığı kampanyasını 27 Mart tarihinde sosyal medya ayağında da destekleyen marka #IconicColors etiketi ile gönderdiği her tweet’te bir ürününü tanıttı içeriğinde bir illustrasyon ya da model fotoğrafı kulandı. “Christian Dior said «A touch of color is enough to change your appearance.» #Dior #IconicColors” tweetinden yarım saat sonra başlayan kampanya büyük ilgi gördü.

Tweetlerin görsel elementleri kampanyanın büyük başarı elde etmesine sebep oldu, kozmetik markası için bu kadar görsel ağırlıklı tweetlerle ürünleri eşleştirmek çok doğru bir stratejiydi ve Social Muse Communications‘in CEO’su Christine Kirk de tweetlerde kullanılan çarpıcı görsellerin markanın lüks sıfatıyla uyumlu olmasının etkili olduğunu söyledi.
Hashtracking.com’a göre ilk saatlerde 1.359 retweet almış markanın tweetleri. Etkileşim ise çok yüksekmiş. 27 Martta Twitter’daki ürün lansmanı, birkaç gün öncesinden aşağıdaki video ile Youtube, Facebook ve Twitter’da duyurulduğu için kampanyanın erişimi çok daha kuvvetli olmuş.
https://www.youtube.com/watch?v=WN4SRSgiUEU