Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar Alçıdaki Kollarıyla Süper Kahramana Dönüşüyor

Çocuklar Alçıdaki Kollarıyla Süper Kahramana Dönüşüyor

BBR Saatchi & Saatchi'nin geliştirdiği projede çocukların alçıda olan kolları artırılmış gerçeklikle birer süper kahraman kolu oluyor.

Çocuklar süper kahramanlara bayılırlar. Hangimiz sevmeyiz ki? Uçan, gözlerinden veya ellerinden lazer ışınlar fırlatan, rüzgardan hızlı koşan, koca bir tırı tek eliyle kaldıran insanüstü kahramanlar kötü düşmanlarının korkulu rüyasıdır. Çocuklar, her ne kadar onlar gibi olmayacaklarını içlerinde bilseler de hayal kurmaktan da geri kalmazlar. Kötü adamları yakaladıkları insanları kurtardıklarının hayallerini kurarlar. Arkadaşlarıyla süper kahraman seçip karşılıklı oyunlar oynarlar. Tabii her oyunun sonu mutlu bitmeyebilir. Kahramanlık hayallerini fazla kuran bazı çocuklar ufak yaralamalar yaşayabilir ve hatta vücudunun bazı yerlerini incitip kırabilir.

İsrail’deki Meuhedet Sağlık Hizmetleri çocukların hayal güçlerini herhangi bir sakatlık yaşamış  olsalar dahi sürdürmesini istiyor. BBR Saatchi & Saatchi’nin hazırladığı proje ile çocukların iyileşme sürecini daha kolay ve daha az sıkıcı hale geliyor. İsrail’in en büyük üçüncü sağlık fonu olan Meuhedet Sağlık Fonu, sermayesindeki yatırımı çocukların iyileşme süresinde süper kahraman gibi hissetmeleri için kullanıyor.

Gerçek deneyimi sağlamak için teknoloji uzmanlarıyla çalışıldı

BBR Saatchi & Saatchi‘nin teknoloji şefi Roy Zoaretz, kendi kızının düşüp elini kırmasından sonra bu fikri geliştirdiğini söylüyor. Onun bir süper kahraman gibi cesur olduğunu gösterme amacıyla kahramanlar fikri üzerinden projeyi hayata geçiriyor. Kolu kırılmış bir çocuk alçıdaki kolunun üstüne yerleştirilen özel bir bant yerleştiriliyor. Bant mobil cihazla taranıp uygulamayla eşleniyor. Artırılmış gerçeklik sayesinde telefonun kamerasından kolunu bir süper kahraman kolu gibi gören çocuklar böylelikle az da olsa acılarını unutup robotik kollarının neler yapabileceğini keşfetmeye çalışıyor. Farklı renk seçeneklerinin yanında kollarından çıkan sivri çubuklar avuçlarının içinden çıkan lazer ışını gibi farklı özellikleri kameradan deneyimleyebiliyor. Bunu yaparken kameradan çekim yapabilen çocuklar çektikleri görüntüleri arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Hatta hazırlanan özel bantın kendisi de paylaşılabiliyor. Böylelikle diğer çocuklar de bu deneyimi yaşayabiliyor.

Ajans çalışanları kavramı geliştirmek için odak grupları oluşturmuş. Çocuklarla buluştu ve gerçek deneyimi tasarlamak için Appearia Company teknoloji uzmanlarıyla çalışmış. Çocuklar kollarını oynatırken bantı okumanın zorluğuna değinen şirket bunun yanında herhangi bir lisans anlaşması yapılmadığı için hazırladıkları tasarımları olabildiğince televizyon ve film kahramanlarından farklı yapmaya çalışmış.

Ajansın hesap yöneticisi Hilla Rahimi, şu anda iki ortopedik tıp merkezinde bulunan programı ülke çapında yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. BBR ayrıca programa yeni süper güçler ve yeni özellikler ekleyerek çocuklar için daha geniş bir yelpazede biyonik kollar hazırlamayı planlıyor. Böylelikle çocukların ruh halini yükseltirken ve hayal güçlerini canlandırmayı hedefliyor.

Künye

Müşteri: Meuhedet Sağlık Hizmetleri
Ajans: BBR Saatchi & Saatchi
CEO: Ben Muskal
CCO: Yaron Perel
Yaratıcı Yönetmen: Kobi Cohen
Metin yazarı: Nofar Birenbaum
Sanat Yönetmeni: Shani Sofer
Baş Teknoloji Yöneticisi: Roy Zoaretz
Dijital Yaratıcı Yönetmen: Noar Itzhak
Yapımcı: Bosmat Ben David, Maya Palmon

Görsel: YouTube