Dünya kültürlerinin rutinleri incelendiğinde aralarındaki farklılıklar da objektif bir perspektifle görülebiliyor. Mutfak kültürü, çocuk oyuncakları, kahvaltı, eğlence anlayışları gibi konular kültürler arasındaki farklılıkları da gözlemlemek için uygun bir altyapı oluşturuyor. Çünkü insanların rutinleri içinde bulundukları topluma ve gelir sınıfına göre ayrışıyor.
Doğa Günce Gürsoy, 8 yaşında, İstanbul.
Her kültür içinde çocuk yetiştirme ahlakı farklılık gösteriyor. Ve kahvaltı alışkanlıkları da çocukların beslenme düzenleri hakkında oldukça fazla veri toplamamızı sağlıyor. Her kültür ve kültürler içindeki gelir seviyeleri de çocukların kahvaltı rutinlerini etkiliyor.
Kimi kahvaltılar sadece birkaç parça iken kimisi çok sayıda küçük parçalardan oluşuyor. Genellikle Amerikan kahvaltıları soğuk mısır gevreği ile başlarken Japon çocuklar natto ismini verdiği pirinç ve soyadan oluşan bir besin ile güne başlıyor. Pakistan’da süt ile birlikte Rooh Afza ismini verdikleri bir meyve, çiçek ve şifalı otlardan olurşan şurup kahvaltının vazgeçilmezi. Küba, Brezilya ve Latin Amerika’nın büyük kısmında ise çocukların hakim kahvaltı malzemesi bir yudum kahve eklenmiş süt karışımı. The New York Times bu bilgileri yazar Malia Wollan ve fotoğrafçı Hannah Whitaker ölümsüzleştiriyor.
Nathanaël Witschi Picard, 6 yaşında, Paris.
Dünya üzerindeki besin maddelerini listeyerek incelediğimizde belirli bir sayı ile karşılaşmamız olası bir sonuç. Fakat bu doğal besinleri kullanarak farklı kahvaltılar hazırlamamız; coğrafyanın, kültürün, sosyal sınıfların ve modern yaşamın insanlarına dair pek çok değişkenin ürünü.
Emily Kathumba, 7 yaşında, Chitedze, Malawi
Birta Gudrun Brynjarsdottir, 3.5 yaşında, Reykjavik, İzlanda
Koki Hayashi, 4 yaşında, Tokyo
Görsel; Hannah Whitaker, The New York Times