Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Avrupa’nın En Büyük Kitapçısında Bir Gece

​Avrupa’nın En Büyük Kitapçısında Bir Gece

Waterstones ve Airbnb'den kitap kurtlarının hayalindeki yarışma.

Avrupa’nın en büyük kitapçısı Waterstones, Airbnb ile çalışarak alışılmadık ama bence oldukça güzel bir kampanyaya imza atmış.

Airbnb, geçtiğimiz günlerde sitesinde bir yarışma yayınladı. Yarışmada kullanıcılara “Bir kitapçıda bir gece kilitli kalsaydınız hangi kitabı okurdunuz?” diye sordu ve gelen cevaplardan en iyi 10 tanesine ise ödül olarak , 150.000’den fazla kitap içeriğiyle Avrupa’nın en büyük kitapçısı olan Waterstones Piccadily’de bir gece ağırlama sözü verdi.

 Gece, bu akşam saat 9’da kitapçıda mini bir turla başlayacak, sosyal medya paylaşımları için wi-fi hizmeti, atıştırmalıklar ve ufak sürprizler içeren yatı şişme yataklarda geçecek. Night School’un yazarı Richard Wiseman de konuk olacağı akşamda yazar, iyi uykuyla alakalı tüyolar verecek.

Fikrin oluşmasına neden olan olay ise oldukça komik. 17 Ekim’de David Willis isimli bir adam, çalışanın yanlışlıkla üzerine kapıyı kitlemesi sebebiyle bir süre Waterstones’da kilitli kalıyor. Willis’in kurtarılmak için attığı tweetin sosyal medyadaki yankılarından aslında böyle birşeyi ne kadar fazla kişinin isteyebileceğini farkeden iki marka, çok hızlı bir şekilde bu fikri hayata geçiriyorlar.

Bir kitapsever için mükemmel bir hediye olan kampanyanın Airbnb’deki “Lütfen ciddi alıcılar iletişime geçsin” tadındaki sayfası da oldukça hoş olmuş.

24 Ekim’de (yani bu akşam) gerçekleşecek yatının ise henüz kazananları belli değil.