Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Argümanınız mı var? Geçerliliğini Tartışalım

Bir Argümanınız mı var? Geçerliliğini Tartışalım

Arguman.org, her konudaki fikrinizi söyleyebileceğiniz ve geçerliliğini kanıtlamanıza imkan tanıyan bir arayüz.

Düşüncelerinizi öznel kalıplardan çıkararak tarafsız ve gerçekçi değerlendirebilir misiniz? Karşılaşacağınız eleştirilere, “ama, ancak ve çünkü” kalıplarına karşı objektif savunmalar yapabilir misiniz?

Objektif incelemeler; bilginin tarafsız ve gerçekçi olmasını sağlar. Eleştirel düşünerek fikirlerinizi somut dayanaklarla karşınızdaki bireye iletirseniz alacağınız yanıt da bir o kadar gerçek olur. Fakat internet üzerinde bunu steril havada yapmak oldukça zor. İnternet jargonu içerisindeki pek çok alter ego nedeniyle bu eleştirel düşünceler popüler medyalarda objektiflikten uzaklaşıyor.

Argüman ise bu amaç için oluşturulmuş sebep sonuç ilişkisiyle argüman haritası arayüzünü bir araya getirerek oluşturulmuş bir internet sitesi. Önermeleri kaynaklarla doğrulayarak veya yanlışlayarak geçerliliğini tartışıyor. Böylece bir önermeye tek bir perspektif ile değil büyük resim içinde inceleme şansını sunuyor.

Argüman.org üzerinde “Arguman.org başarılı olacaktır.” “Bugün yarın dün olacak” “Okullarda C#.NET yerine Python öğretilmelidir.” veya ”Steam’in Türk Lirası kabul etmesi Türkiye’deki oyun sektörüne önayak olacaktır” gibi fikir ve bilgi barındıran her önerme kendine yer ediniyor. Açık kaynak kodlu devam eden bu proje için öneri, şikayet ve destek için GitHubüzerinden katkıda bulunabilirsiniz.

Görsel; Arguman.org