Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Freelance Çalışanlar İçin Fiyat Belirleme Platformu

Freelance Çalışanlar İçin Fiyat Belirleme Platformu

"How Much Should I Charge?" freelance çalışan tasarımcılar için işlerinin fiyatını objektif bir şekilde çıkarma imkanı sunuyor.

Freelance çalışanlar genellikle sektör fiyatları çok net olmadığı için proje sonunda işlerini fiyatlandırmakta sıkıntı yaşarlar. Önceki işlerdeki fiyat ortalamalarına, diğer freelance çalışan arkadaşlarının tavsiyelerine veya jenerik fiyatlara işleri tamamlarlar. Tabi bu işin, müşteri ile tasarımcı arasında da bazen sorunlar yarattığını göz önünde bulundurmak lazım.

Bu belirsiz fiyatlandırma işini özmek isteyen nuSchool, “How Much Should I Charge?” adında bir online fiyatlandırma platformu kurdu. İşin fiyatı etkileyebilecek ayrıntılarını öğrenerek bir fiyat sunan sistem ayrıca müşteriler için de bir tasarımcıya gitmeden önce ortalama ne kadar bir fiyatla karşılacaklarını söylemesi açısından avantajlı.

Fiyatı belirleyen sorular arasında işin kullanılacağı yer (basılı mecra mı yoksa uygulama geliştirmek mi gibi) müşterinin kurumsal mı yoksa bireysel iş mi yaptıracağı ve işin yaklaşık ne kadar zaman alacağı gibi sorular yer alıyor.

Platformun bir diğer güzel tarafı ise işin ölçülemeyen değerine göre de fiyat belirleyebiliyor olması. Örneğin “Proje ilginç mi?” , “Projenin katkıları?” gibi sorularla, harcanan saatle ölçülemeyecek ama işe değer katan artılar da işin içine dahil ediliyor.

Fiyatlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen tasarımcılar, nuSchool’un Aralık ayında yayınlayacağı “Pricing Class”ı da şu linkten inceleyebilirler.