Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The NY Times’tan Meraklı Okurun Keşif Yolculuğu

The NY Times’tan Meraklı Okurun Keşif Yolculuğu

The New York Times, Droga5 imzalı yeni kampanyasında okuyucuların içeriği keşif yolculuğunu gerçek hayatta birbiri ile bağlantılı bir dizi nesne aracılığıyla anlatıyor.

Basit bir internet araması, hiçbir zaman tek pencere ile sınırlı kalmaz. Spor ayakkabı ile başlayan içerik yolculuğu, bir anda havayolları şirketlerinin karbon emisyonlarına oradan sohbet robotlarına evrilerek size başlangıç noktanızı unutturabilir. The New York Times, son beş yıldır birlikte çalıştığı kreatif ajans Droga5 imzalı yeni kampanyasında, hayattaki her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğuna dikkat çekerek insanların dünyayı keşfetmelerine nasıl yardımcı olduklarına değiniyor.

Gazetenin yeni stratejisini duyurmasının ardından ilk büyük marka kampanyası olan More of Life Brought to Life, okuyucuların bir makaleden diğerine yaptığı keşif yolculuğunu, gerçek hayatta birbiri ile bağlantılı bir dizi nesne aracılığıyla anlatıyor. Bu keşif yolculuğundaki itici gücün algoritmalar yerine okurun merakı olduğunun bilhassa altı çiziliyor.

The New York Times editörlerinin iş birliğiyle hayata geçirilen çalışma için yapım şirketi Bonaparte ve post-prodüksiyon şirketi The Mill NY tarafından Sneakers‘, ‘Gravity‘ ve ‘Time‘ adlı üç kısa reklam filmi hazırlandı. Reklam filmlerinde sıradan görünen konular şaşırtıcı bir geçiş sekansıyla bir araya getiriliyor. ‘Sneakers‘ ve ‘Gravity‘ filmleri yayınlanırken, ‘Time’ adlı video çalışmasının Mayıs ayı sonunda paylaşılması bekleniyor. 

İçerik keşif yolculuğunda tavşan deliği metaforu

Sneakers adlı 60 saniyelik videoda, The New York Times’ın Stil bölümünde Daisuke Wakabayashi tarafından yazılan Nike spor ayakkabılarının tarihi hakkındaki 2021 tarihli bir makale, önce basketbol sahalarının neden bu kadar gıcırtılı olduğuna dair 2017 tarihli bir araştırmaya, ardından Kareem Abdul-Jabbar’a ünlü skyhook atışını gerçekte kimin öğrettiğine dair 2023 tarihli bir yazıya bağlanıyor. Spor ayakkabılar üzerinden anlatılan bu içerik keşif yolculuğu, videoda The Athletic’ten Wirecutter’a The New York Times çatısı altındaki tüm mecraları kapsayan bir tavşan deliği metaforuna dönüşüyor.

Gravitiy videosunda da benzer şekilde Dünya’nın yerçekimiyle ilgili bir Times makalesi okuyucuları hisse senetlerinin nasıl düştüğü gibi bir başka araştırmaya yönlendirirken, baskı ile fotoğraflardan videoya kadar New York Times medyasının farklı biçimlerini kolaj halinde sunuyor. Times gazeteciliğinin yalnızca önemli meseleler hakkında haber yapmakla kalmayıp, bunların birbirleri ile nasıl bağlantılı olduklarını aydınlatmayı amaçlayan kampanya, The New York Times’ın okuyucularının dünyayı daha iyi anlamalarına yardımcı olduğu mesajını veriyor. 

The New York Times’ın yeni abonelik stratejisi

Geçtiğimiz yıl açıklanan yeni stratejisi kapsamında dünyayı anlayan ve onunla ilişki kurmak isteyen, İngilizce konuşan meraklı herkes için abone olunması gereken temel mecra haline gelmek istediklerini belirten The New York Times, yeni kampanyasıyla birlikte geçen yılki “Bağımsız bir yaşam için bağımsız gazetecilik” sloganını, çeşitliliğe vurgu yapmak amacıyla “Hayattan daha fazlası hayata getirildi” ile değiştirdi. Geçtiğimiz yıl 1 milyondan fazla dijital abone kazanan ve yıl sonu itibarıyla 9,6 milyon aboneye ulaşan The New York Times, 2027 yılı sonuna kadar 15 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyor.

Görseller: Youtube