Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçeğin Peşinde Koşan Gazetecilere Övgü

Gerçeğin Peşinde Koşan Gazetecilere Övgü

The New York Times, Droga5 imzalı kampanyasıyla gerçeğin peşinde koşan ve işine tutkuyla bağlı olan gazetecileri onurlandırıyor.

Droga5 tarafından hazırlanan kampanyalarıyla ses getiren ve ödüller alan The New York Times, 2017 yılında lansmanını yaptığı Truth Is kampanyalarıyla hem yaratıcılığa dikkat çekiyor hem de doğru bilgi edinmenin önemine vurgu yapıyor. Gerçeğin peşinden koşan gazetecileri kutlayan son “The Truth Takes a Journalist” isimli son kampanyasında insanlara dünyayı anlatmaya adamış 1700’den fazla The New York Times gazetecisinin bir kısmına atıfta bulunarak onların sesi oluyor.

Film, gazetecilerin kim olduğunu, doğru bilgiye ulaşmak için nasıl çabaladıklarını, hangi zorluklarla mücadele ettiklerini yansıtan ve onlar tarafından çekilen video kesitlerini içeriyor. Muhabirler, editörler, büro amirleri, foto muhabirler, grafik yönetmenleri gibi farklı alanlarda 30’dan fazla The New York Times çalışanı reklam filminde yer buluyor.

Doğrunun peşinde koşmak cesaret ister

Kampanya, gazetecilerin görüntülerinin ve seslerinin yanı sıra işledikleri konulara bakılmaksızın onları isimleriyle selamlıyor. Filmin sonunda çalışanların ismine vurgu yapılarak araştıran, doğru bilgiye ulaşan ve işine tutkuyla bağlı olan gazetecilerin aslında insanların hayatlarında ne kadar kritik bir rol üstlendiği aktarılıyor.

The Truth Takes a Journalist kampanyası The New York Times için ayrı bir ilki gerçekleştirme özelliği de barındırıyor. Açık hava afişleri, televizyon ve radyo gibi geleneksel mecraların yanı sıra sosyal medyada da kampanyasını yürüten gazete bir ilk olarak kampanyanın bir ayağını da TikTok’ta da gerçekleştiriyor. Mecraya özel hazırlanmış videolarda pandemi döneminde yemek sektöründen Latin Amerika’daki gelir eşitsizliğine kadar farklı alanlarda konular ele alınıyor.

Basılı ve dijital yayınlarda toplamda 8 milyondan fazla abonesi bulunan gazete, abonelik gelirlerini 2021 ikinci çeyreğinde yüzde 16 artırarak on yıl aradan sonra en büyük yıllık abonelik gelir kazancını elde etmiş oldu. TikTok ile desteklenen kampanya sayesinde bu kitlenin genişletilmesi hedefleniyor.

Künye

Müşteri: The New York Times
Ajans: Droga5 NY
CCO: Tim Gordon, Felix Richter
İdari Yaratıcı Yönetmen: Laurie Howell, Toby Treyer-Evans
Kıdemli Metin Yazarı: Diana Perez
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Harry Bugden
Tasarımcı: Rachel Hess
Kıdemli Yapımcı: Film Samar Zaman
Strateji Direktörü: Carmen Von Patterson
Proje Yöneticisi: Amanda Cohen
Prodüksiyon Şirketi: Somesuch
Yönetmen: Camille Summers-Valli
Düzenleme: Final Cut
Renklendirme: Company 3
Post Prodüksiyon: Method Studios
Ses: Wave Studios
Müzik: Walker
Tipografi: Fraser Muggeridge Studio

Görsel: YouTube, AdAge, The Stable, MusebyClio