Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dove’dan Etkileyici Bir Kısa Film: Selfie

Dove’dan Etkileyici Bir Kısa Film: Selfie

Selfie, Dove'un yeni kısa filmi ve sosyal medyanın kadınların gerçek güzellik algısına olan etkisini konu alıyor.

Dove’un gerçek güzelliği sorgulayan iletişimi devam ediyor. 2013’teki projeleriyle de yılın markalarından biri olan Dove yeni kısa filmini adeta bir belgesel olarak konumlandırmış.

Selfie kültürü telefonların ön kamerasında son hız büyüyor, bu kısa filmin ismi de Selfie ve yeni bir sosyal deneye imza atıyor. Real Beauty Sketches filminden sonra gelen Selfie fimi sosyal medyanın kadınların güzellik algısı üzerinde ne kadar büyük bir rol oynadığını konu alıyor.

Oscar ödüllü belgesel yönetmeni Cynthia Wade’in çektiği filmin konusu genç kızların olası kendine güvensizlik hallerinin üzerindeki anne etkisi. Genelde kendine güven konusunda sorun yaşayan genç kızların arkasında kendine güven problemi olan bir anne var. Selfie belgeseli için genç kızlarla birlikte annelerinden kızlarının aşina oldukları ‘selfie’leri onlarla birlikte çekmeleri isteniyor, bu fotoğraflar sonunda Real Beauty Sketches filmine de benzer bir şekilde bir yerde sergileniyor. Belki de bu bir gerçek güzellikle yüzleşme konseptidir.

Araştırmalara göre sosyal medya aklınıza gelen tüm mecralara oranla %63 daha fazla oranda güzellik algısını etkiliyormuş. Genç kızlar ve anneleri de dahil tüm kadınlar Selfie projesi ile bir telefonla en doğal halinizde çekilen fotoğrafı sosyal medyada paylaşmanızı ve gerçek güzelliğinizi kusurlarınızla birlikte insanlara görünür kılmanızı istiyor diyebiliriz.

Kampanyanın internet sitesi burada.

Filmin 3 dakikalık versiyonu da var.