Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dove, Genç Kızların Dış Görünüşlerine Yaklaşımlarını Değiştirme Peşinde

Dove, Genç Kızların Dış Görünüşlerine Yaklaşımlarını Değiştirme Peşinde

Dove, “Change One Thing” isimli kampanya filmiyle genç kızları farklılıklarıyla barışmak ve onları kucaklamak konusunda yüreklendiriyor.

Dove’un “Chance One Thing” isimli kampanya filminde genç kızlar dış görünümleriyle ilgili değiştirmek isteyecekleri özelliklerini paylaşıyorlar: Kıvırcık saçlısı pırasa gibi dümdüz saç hayali kurarken, düz saçlı olan da tam tersinin hayalini kuruyor. Kahverengi gözlü bir kız mavi gözlü olsaydı daha güzel olacağını düşünüyor, bir diğeri daha kısa boylu olsaydım diyor…

Genç kızların %90’ının dış görünümleriyle ilgili en az bir şeyi değiştirmek istemesi, Dove’un uzun soluklu “Gerçek Güzellik” kampanyasının bir parçası olan filmin çıkış noktasını oluşturmuş.

Filmin sonunda izleyiciler, Dove’un 2006’da başlayan “Self-Esteem” (Öz saygı) projesinin Pinterest sayfasına yönlendiriliyor. Projenin Pinterest sayfası, genç kızlara ve kadınlara güvenlerini artırmaya yönelik içerik sunuyor.

Evidently imzasını taşıyan kampanyanın amacı; genç kızlara ortalamadan farklı özelliklerinden dolayı utanmamaları konusunda ilham vermek ve kendi kimlikleriyle olumlu bir ilişki içinde olabilmeleri için yüreklendirmek.

Dove’un son zamanlardaki, güzellik anlayışını değiştirme ve vücudumuzu olduğu gibi sevmemiz üzerine kurulu kampanyaları her ne kadar kadınları cesaretlendirip, öz güvenlerini korumaları konusunda yüreklendiren güzel mesajlar verse de, işlerin birbirine benzemesi ilk kampanyayla yaratılan etkiyi gitgide sıradanlaştırıp, etkisini azalttı sanki.

,

Görsel; Youtube