Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dove’dan Çarpıcı Kampanya: Girls Unstoppable

Dove’dan Çarpıcı Kampanya: Girls Unstoppable

Dove kendi araştırma departmanı ve Ipsos ile ortaklaşa gerçekleştirdiği araştırma verilerini son kampanyasında kullanıyor.

Dove araştırma departmanı, 10-17 yaş arası Kanadalı genç kızlar ve araştırma şirketi İpsos ile birlikte çalışarak bir araştırma sonucu elde etmiş, bunun üzerine de çok çarpıcı ve yaratıcı bir kampanya inşa etmiş. 2010 yılından araştırmalarla bugünün araştırmalarının birleşimine göre 10 genç kızdan 6’sı spor veya sağlığı için ömür boyu fayda sağlayabilecek bir aktiviteyi yalnızca kötü ve çirkin göründüğünü düşündürdüğü için devam ettirmiyor. Genç kızlar vücutlarının görünümü için sporu bıraktıklarında ve bir daha spor yapmaktan kaçındıklarında bir ömür boyu sağlıklı yaşama gibi faydalarından da vazgeçmiş oluyorlar.
İki araştırma var:
2010 yılı Dove Güzellik Hakkında Gerçekler araştırması: StrategyOne ile birlikte 10-17 arası Amerikalı, Kanadalı, İngiliz, Alman, Brezilya ve Rus 1.200’den fazla genç kız arasında yapılmış.
28 Mart- 4 Nisan 2013 tarihleri arasında İpsos araştırması: 11-17 yaş arası 807 Kanalı genç kız arasında yapılmış.
Son araştırmaya göre annelerinin ve eğitmenlerinin kızların nasıl hissettikleri ve yeni uğraşlarla ilgilenmeye ikna üzerinde ciddi bir rolü olduğu ortaya çıkıyor.
kızların %93’u anne ve eğitmenleri tarafından yeni aktivite ve ilgi alanları bulup katılım gösterme konusunda yüreklendirilmeye açık
kızların %90’ına anne ve eğitmenlerinin vücutları hakkında daha iyi hissetmeleri konusunda yardımcı olabilir
Kızların gelişiminde önemli bir rol oynamak için Dove’un araştırma verileriyle şekillendirdiği kampanyanın ismi Girls Unstoppable. Kampanya kızların spor yapmak ve hareket halinde olmaktan çekinmeyip bundan vazgeçmemeleri için kendi içlerindeki gerçek potansiyeli ortaya çıkarmayı hedefliyor. Bunu da genç kızların anneleri ve eğitmenleri arasındaki diyaloğu güçlendirerek yapıyor.
Kampanya için Toronto şehir merkezine 3 boyutlu reklam panoları yerleştirildi. Kampanya metinleri genç kızların birçok spor alanında katılımlarının onların vücutlarına sağlayacağı faydayı vurguluyor ve araştırma verilerini veriyor, tabii ki anne ve eğitmenleri de farkındalığa ve katılıma çağırıyor.
Genç kızları durdurulamaz ve engel tanımaz yapmak için başlatılan kampanya Dove’un kendi internet sitesinde kendine güven konularında yüreklendiriyor ve annelere, spor hocalarına bu konularda genç kızlara nasıl yaklaşmanın daha iyi olacağı konusunda bilgi veren ‘kendine güven’ programları oluşturup kitler paylaşıyor.
Genç kızların sevdikleri aktiviteleri ve sporu yapmaları için birbirlerini yüreklendirmeleri ve kendi hikayelerini anlatmaları için de onları #girlsunstoppable Twitter etiketine çağırıyor.
Bu da kampanyanın geçtiğimiz yılın sonlarından bir videosu:

Kampanyanın yeni hali için ise araştırma sonuçları yeni bir boyut getirmiş.