Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Veri Görselleştirme Atağı: Big Picture

Google’dan Veri Görselleştirme Atağı: Big Picture

Google Music Timeline son 60 yılda popüler olan müzik türlerini görselleştirilmiş veri ile bizimle buluşturuyor.

Big Picture, Google’ın araştırma gruplarının anlamlı verileri nasıl daha anlaşılır, daha renkli ve daha eğlenceli şekilde sunabileceklerini çalıştıkları uygulaması. Halka açık araştırmaları da var, Google içine özel olanlar da. Bu uygulamayı daha iyi anlatabilmek için seçtikleri konu da müzik olmuş. Bu araştırma dünyada tarihte hangi dönem hangi müzik türlerinin popüler olduğu konusundaki verileri görselleştiriyor.

Son 64 yılın müzikal tarihini inceleyen Music Timeline projesi gökkuşağı renklerini kullanarak bu verileri kusursuz şekilde görselleştirmiş. 1950’lerden bugüne her müzik tarzını tarihine oturarak yerleştiren bu çizelge elbette bu türlere ait olan en önemli albümleri de içeriyor.
Google Play müzik servisi kullanılarak bir araya getirilen bu veriler Google Play’de hangi yıl hangi sanatçı ve müziklerin popüler olduğuna göre düzenlenmiş. Müzik türlerinin dönemler değiştikçe sahip oldukları popülariteyi ne kadar koruyabildiklerini bu tablolar üzerinden okumak çok kolay. Bu verilere göre pop ve rock 30 yıldan uzun süredir popülaritesini kaybetmeden koruyor.