Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Domino’s Pizza’nın Kolay Sipariş Butonu

Domino’s Pizza’nın Kolay Sipariş Butonu

Domino’s Pizza’nın İngiltere’de hayata geçirdiği “Easy Order” ile, önünüzde duran butona basarak pizza sipariş edebiliyorsunuz.

“İnternetten sipariş verelim” cümlesiyle özdeşleşen pizzayı gidip yerinde yiyen pek az kişi kaldı herhalde. Üşengeçlik zaten diz boyu, üstüne bir de “Film&Pizza” ikilisi öyle cazip geliyor ki insana hop internete girip kapıya çağırıyorsun pizzanı.

Domino’s Pizza da müşterilerinin büyük kısmının kendi mobil uygulamasından ya da internet sitesinden sipariş verdiğini hesaba katarak, bunu daha eğlenceli ve ilginç bir hale getirecek bir yenilik hazırlamış: Dijitalleşmenin tsunami gibi üstümüze üstümüze geldiği bu dönemde, müşterilerine minik bir pizza kutusu içinde yer alan fiziksel bir pizza çağırma butonu hazırlamış. (“The Box” filmindeki korkunç butonu hatırlatan kutu ilk anda tüylerimi diken diken etti.)

“Easy Order” (Kolay sipariş) isimli kampanya kullanıcılara 2 seçenek sunuluyor: Gerçek, kutusuyla gelen bir buton ya da uygulamanın içinde bulunan sanal bir buton. Kutunun içinde yer alan “Flic”, farklı amaçlarda kullanmak üzere programlanabilen bir küçük manyetik buton. Dominos da bu butonu Bluetooth üzerinden bir uygulama ile eşleştirerek pizza sipariş butonu haline getiriyor ve bu şekilde ev adresiniz, ödeme bilgileriniz, en çok sipariş verdiğiniz pizza gibi bilgileri kaydediyor. Butona bastığınız anda favori pizza siparişiniz size en yakın Domino’s’a iletiliyor.

Sanal buton ise, Flic ile aynı görevi görüyor ancak Domino’s’un uygulamasında yer alıyor.

Pizza butonunun henüz olmadığı Amerika’da ise müşteriler çeşitli şekillerde kolay sipariş verebiliyorlar: Emojili tweetler, mesajla ödeme, akıllı televizyonlardan veya otomobillerden ses ile verilen siparişler…

Bu arada daha önce Dubai’deki Red Tomato Pizza restoranı da “V.I.P. Fridge Magnet” adını verdiği buzdolabı mıknatısı ile benzer bir projeye imza atmıştı. Mıknatısın üzerindeki düğmeye basan müşteriler tek hamlede pizza siparişi verebiliyorlardı. Sonrasında bu projenin bir de mobil uygulama hali karşımıza çıktı: “Push for Pizza”. 3 girişimci gencin elinden çıkan uygulamada yine karşınıza çıkan tek butona basıyorsunuz ve tek hamlede pizza siparişi veriyorsunuz.

Tek hamlede sipariş rahatlığını müşterilerine sunan bir tek pizzacılar değil elbet; Evian’ın minik ekranlı buzdolabı mıknatıslarından daha önce bahsetmiştik. Ne istediğinizi, ne zaman getirilmesini istediğinizi mıknatısın üzerindeki tuşlardan seçiyordunuz ve mesaj mıknatısınız tarafından doğruca Evian’a ulaşıyordu. Bu yılın başlarında bahsettiğimiz Amazon Dash Button’lar ise, birden çok markaya göre çeşitlenmiş ufak bir buton görünümünde bir cihazdı ve günlük alışveriş listesinde yer alan ürünleri tek hamleyle sipariş edebiliyordunuz.

Görsel; telegraph