Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dolce & Gabbana’dan Tesettür Koleksiyonu

Dolce & Gabbana’dan Tesettür Koleksiyonu

Ünlü İtalyan moda markası, varlıklı Müslüman kadınlar için hazırladığı koleksiyonunu tanıttı.

Dünya her geçen gün biraz daha birbirine bağlı bir hale geliyor. Bunun etkilerinden biri de, pahalı otomobiller gibi kimi lüks tüketim ürünlerinin gözdesi olan zengin Müslüman ülkelerin artık moda sektörü için de cazip bir pazar haline gelmesi olabilir. Güncel bir Thomson Reuters raporuna göre, Müslüman alışveriçiler 2013’te giyim ve ayakkabı için 266 milyar dolar harcamış ve bu rakamın 2019’da 488 milyar dolara çıkması öngörülüyormuş.

Style.com/Arabia’nın haberine göre İtalya’nın en ünlü moda ikonlarından Dolce & Gabbana markası da bu büyüyen pazardan pay almaya karar verdi 2016 tesettür koleksiyonunu tanıttı. Bu ay satışa sunulan koleksiyon, Orta Doğu’daki Dolce & Gabbana mağazalarının yanısıra Paris, Londra, Milano ve Münih’te belirli noktalardan da bulunabilecek, CNN’in söylediğine göre.

Dolce & Gabbana, tesettüre giriş yapan ilk büyük moda markası değil belki ama en çok ses getireni olabilir, zira modaevi cinselliği en fazla kullanan markalardan birisi. Daha önce DKNY, Tommy Hilfiger, Oscar de la Renta, Mango, Zara gibi markalar da tesettüre göz kırpmışlardı.

Görseller: Dolce & Gabbana via popsugar.com