Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dev Tilt Makinesinin İçinde Cambazlık

Dev Tilt Makinesinin İçinde Cambazlık

Parkur ve serbest koşucusu Pasha Petkuns dev tilt makinesinin içerisindeki bir topa dönüşerek akrobatik yeteneklerini gösteriyor.

Tilt makineleri ya da daha bilinen ve küresel adıyla pinball makinesi atari salonlarının vazgeçilmez oyunları arasındaydı. Eğimli bir zemin üzerinde topu oyun alanında tutarak en fazla puanın kazanılmaya çalışıldığı bu arcade makinelerinde ışıktan, sesten ve elektronik devrelerden faydalanılarak eğlenceli bir oyun düzlemi oluşturuluyor. Her ne kadar atari salonlarının artık tarihe karışmasıyla bu tarz arcade makineleri görmek zorlaşsa da bilgisayarlarda dahi bu hızlı ve tempolu langırt oyununun simülasyonunu oynayan pek çok kişi var. Letonyalı koşucu ve Red Bull Art of Motion şampiyonu Pasha Petkuns da hayal gücünün gerçeğe dönüştüğü bir fikirle kendini gerçek anlamda dev bir pinball makinesinin içine sokuyor.

Tilt makinesinin içinde bir akrobat

Hollywood’da dublörlük de yapan parkur ve serbest koşucusu, ABD’ye seyahati sonrası bu nostaljik makinelere hayran oluyor. Atletik ve akrobatik yeteneklerini göstermek için dev bir pinball makinesi içerisinde kendini oyunun topuna dönüştürüyor. Sporcunun en büyük hayallerinden biri Red Bull ile gerçekleştirilen ve yönetmenliğini Mike Christie’nin üstlendiği bu proje sonrasında hayat buluyor.

Film, Letonyalı sporcunun dev bir pinball makinesinin içinde uyanmasıyla başlıyor. Genç bir kız oynadığı her oyunda Pasha Petkuns’u bir o tarafa bir bu tarafa savuruyor. İkilinin güçlerini birleştirdiği sahnede ise rekor puan geliyor.

Devasa ölçekli pinball cihazı 16 metreye ve 23 metre ebatlarında. 45 derecelik eğime sahip zemin Pasha Petkuns’un yeteneklerini sergilemek için mükemmel ve heyecan verici bir düzlem oluyor. Eyfel Kulesi’nden Çin Seddi’ne, piramitlerden, Özgürlük Heykeli’ne kadar farklı yerlerin ikonik eserlerini içeren yerleştirmeler ise hem görsel açıdan renk katıyor hem de eğimle zorlaşan parkura heyecan katıyor.

Londra’da 7 haftalık bir çalışmanın ardından kurulan sette çekimler geçtiğimiz mayıs ayında tamamlanıyor. Pasha Petkuns, fiziksel yeteneklerinin sınırlarını zorluyor ve 3 haftalık çekimlerin ardından Human Pinball videosu ortaya çıkıyor.

pasha petkuns

Projenin yapım süreci belgesele dönüştü

Red Bull kısa film tadındaki Human Pinball videosunun yanı sıra bir de projenin nasıl hayata geçtiğini gösteren 30 dakikalık bir belgesel yayınladı. Human Pinball videosunun tamamını Türkçe altyazı seçeneğiyle aşağıdan izleyebilirsiniz. Belgesel de Red Bull Türkiye’nin internet sitesinden Türkçe altyazı desteğiyle izlenebiliyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Red Bull (@redbull)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Instagram, Red Bull