Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birer Sanat Eserine Dönüşen Oyulmuş Avokadolar

Birer Sanat Eserine Dönüşen Oyulmuş Avokadolar

İtalyan oyma sanatçısı Daniele Barresi, avokadoları ince ince oyarak onları birer sanat eserine dönüştürüyor.

Ahşabı oyarak, kağıdı keserek, kile şekiller vererek iç dünyalarını yansıtan birçok sanatçının işiyle karşılaştık bugüne kadar. Her birinde ince ayrıntıların ve işlemelerin olduğu el emeğiyle ortaya çıkan bu sanat eserlerinde sabırlı olmanın ve hassas bir ele sahip olmanın önemi büyük. Malzemenin sert ya da yumuşak olduğu fark etmeksizin her bir parçanın tamamlanması saatleri hatta günleri bulabiliyor. İtalyan oyma sanatçısı Daniele Barresi de genellikle doğadan ilham aldığı oyulmuş avokadolarıyla bu sağlıklı meyvenin farklı bir yüzünü gösteriyor.

Daniele Barresi avokadonun yumuşak dokusunu ustalıkla işliyor

İtalyan Daniele Barresi, 2 kez dünya şampiyonu da olmuş bir oyma sanatçısı. Farklı ülkelerdeki televizyon programlarının yanı sıra büyük markalarla da çalışan sanatçı yiyecekleri birer sanat eserine dönüştürme konusunda bir usta.

Avokadonun kabuğu sanatçı için bir zırh görevi görürken içindeki yumuşak doku kıvrımlı hatlar oluşturmak için mükemmel bir malzeme oluyor. Avokado oymalar sadece görsel olarak etkileyici bir sunum oluşturmuyor aynı zamanda sanatçının yetkinliğini de gösteriyor. Meyvenin bazı alanlarının sert bazılarını yumuşak olması işlemeyi zorlaştırırken üzerindeki ince detaylar ise ne kadar hassas bir ele sahip olduğunun göstergesi.

Her avokadonun final tasarımına ulaşması saatler sürebiliyor ama Daniele Barresi için bu hiç sorun değil. İşininiz seviyorsanız ne kadar süreceğinin bir önemi yoktur diyen sanatçı geçirdiği tüm vakitten keyif aldığını söylüyor.

Ne yazık ki avokadonun minik heykelciklere dönüştüğü bu sanat eserleri ahşap oymada olduğu gibi sonsuza kadar bir köşede duramıyor. Özellikle avokado gibi kesildikten bir süre sonra havayla temas ettiği için dokusu değişen meyvelerde sanatçının çalışma süresi oldukça kısıtlı. Daniele Barresi, saatler süren oyma sürecinin ardından eserlerinin fotoğraflarını çekerek onları ölümsüzleştiriyor.

Küçük yaşlarda oyma sanatına girişen Daniele Barresi’nin oyarak şekiller verdiği tek ürün avokado değil. Avokado dışındaki çeşitli meyvelerin yanı sıra sabun başta olmak üzere, sebzeleri, süngeri, peyniri ve reçineyi de dahil olmak üzere bir dizi malzeme üzerinde sık sık çalışıyor ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Instagram hesabında 90 bine yakın takipçisi bulunan oyma sanatçısının diğer işlerine de göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram