Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​3 Yılda Hazırlanan Ahşap Oyma Baskı

​3 Yılda Hazırlanan Ahşap Oyma Baskı

Ahşap üzerinde oyma yapılarak hazırlanan “Overlook” isimli ahşap baskı, 3 yıllık çalışmanın ardından tamamlandı.

Tugboat Printshop’tan Valerie Lueth ve Paul Roden’ın yapımı 3 yıl süren “Overlook” isimli ahşap baskı çalışmasında yüzlerce küçük detayın bir araya geldiği, ağaçlarla dolu bir manzara resmedilmiş.

Ahşap oyma tekniğiyle hazırlanan basma kalıbında gördüğünüz her ağacın binlerce yaprağından tutun da gökyüzündeki bulutların desenlerine kadar tek tek elde oyulduğunu düşünürsek yapımının 3 yılda bitmesi bile mucize gibi! Bu uzun hazırlık, çizim, oyma, test etme ve baskı sürecinden sonra tasarımın son hali geçtiğimiz haftalarda hazır hale geldi.

Huş ağacından yapılan kontrplaklar üzerine çalışılan kalıplar, 5 tabaka ve 4 renk bloğu ile (sarı, kırmızı, mavi ve lacivert) hazırlanmış. Hazırlanan farklı renklerdeki kalıplar, sırasıyla aynı kağıda basılıyor ve her birinin bıraktığı izler birleşerek muhteşem manzarayı ortaya çıkarıyor.

Sınırlı sayıda üretilecek olan 100 baskıdan edinmek için Tugboat Printshop’un internet sitesinden ön sipariş verebilirsiniz. Ayrıca diğer baskılara Tugboat’un Etsy hesabından göz atabilirsiniz.

Görsel; tugboatprintshop