Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Deniz Kaplumbağaları İçin Tasarlanan Otomobil

Deniz Kaplumbağaları İçin Tasarlanan Otomobil

Kia Motors Amerika, Turtle-Charged Sportage SUV adlı yeni modeliyle deniz kaplumbağalarını kurtarmayı hedefliyor.

Kia Motors ABD, dünyanın en eski denizcilerine yardım etmek amacıyla Sportage SUV modelini modifiye ederek tamamen özelleştirilmiş Turtle-Charged Sportage‘ adlı bir otomobil tasarladı. Kia’nın Accelerate The Good CSR programının bir parçası olarak üretilen otomobil, deniz kaplumbağalarını kurtarma ve rehabilitasyon çalışmaları yürüten Teksas merkezli kar amacı gütmeyen kuruluş Sea Turtle Inc.’e bağışlandı.

Deniz kaplumbağalarının ihtiyaçlarına göre dönüştürülen SUV, bebek deniz kaplumbağalarının yuvalarının tespit edilerek gece güvenli bir şekilde serbest bırakılabilmesi için gece görüş kameralarına, rahatsız olmayacakları bir renk olan kırmızı LED spot ışıklarına ve kumlanmayan düşük basınçlı lastiklere sahip. Araçta aynı zamanda ilk yardım çantası, aletler için portbagaj ve deniz kaplumbağaları için küçük birer aperatif olan yosun barı da bulunuyor.

Bagajı ve taşıma alanı, kaplumbağa yumurtalarını kumsaldan koruma alanındaki kuluçka merkezine güvenle taşıyabilmek için özel olarak tasarlandı. Kia Turtle-Charged Sportage, sahip olduğu ekipmanlarla yalnızca bir nakliye aracı değil aynı zamanda müdahale, kurtarma ve gezici hastane niteliğinde bir araç.

David&Goliath tarafından hazırlanan kampanya ile duyurulan Kia Motors Amerika ve Sea Turtle Inc iş birliği kapsamında D&G imzasıyla deniz kaplumbağalarının korunmasına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla 5 videodan oluşan bir video serisi de hazırlandı.

Dünya sularında 7 türü bulunan deniz kaplumbağalarının her yıl 132 bininin balık ağlarına takıldığı, 44 bininin ise bu nedenle öldüğü tahmin ediliyor. Yalnızca Teksas’da geçtiğimiz yıl 5 bin 600 deniz kaplumbağası kurtarıldı. Kia Motors Amerika, bu sayıyı artırmayı ve daha fazla deniz kaplumbağasını kurtarmayı hedefliyor. Şirket bu doğrultuda ‘Kia’ olarak adlandırılacak 2 bin metrekarelik yeni bir deniz kaplumbağası kliniğinin kuruluşu için harekete geçti.

Görseller: Kia Motors, Twitter, Youtube