Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Demokratik Tasarım Disipliniyle Londra Tasarım Festivali’ne Uzanan Bir Kolektif

Demokratik Tasarım Disipliniyle Londra Tasarım Festivali’ne Uzanan Bir Kolektif

kümülatif, hiyerarşiden uzaklaşıp gelir dağılımından eser sahipliğine kadar her aşamayı demokratik yapıyla kurguluyor.

Hiyerarşiden, disiplin içindeki bölünmelerden ve sınıflaşmalardan uzaklaşarak doğan demokratik tasarım kolektifi kümülatif, kendi mekaniklerini kendi yaratıyor. Eser sahipliği ve gelir paylaşımı gibi tasarım sürecinin kilit noktalarından alınan en minik karara kadar her aşamayı demokratik yollarla çözümlüyorlar.

kümülatif‘in ilk ürün koleksiyonu Yeni Sanayi: belirsiz geometri ve bu koleksiyonun hazırlanma sürecini işleyen kısa belgesel Eylül ayında Londra Tasarım Festivali’nde yer alacak. 7 parçadan oluşan Yeni Sanayi’nin tasarlanma ve üretim süreci 2. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirildi. Ortaya çıkan ürünler minimalist ve sadelik üzerine odaklanmış, çarpık geometrik yapılara sahip.

Fotoğraf tutucu, ayna, kutu, tabak tasarımlarından oluşan 7 ürünlük koleksiyon Yeni Sanayi: belirsiz geometri’de; Florie Salnot (Hamburg), Klemens Schillinger (Viyana), Fernando Laposse (Londra) ve Osman Can Özcanlı (İzmir) konuk tasarımcı olarak projede yer aldı.

kümülatif‘in internet sayfasına buradan, Londra Tasarım Festivali’nde sergilenecek olan kısa belgeselin fragmanına da buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel; Damla Yılmaz