Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Da Da Ding: Hintli Kadınlar Atletizmle de Uğraşır

Da Da Ding: Hintli Kadınlar Atletizmle de Uğraşır

Hindistan’da dalga dalga yayılan Nike’nin son kampanyası, Hintli kadınların daha önce reklamlarda görmediğiniz yönlerini ortaya çıkarıyor.

Batıda her ne kadar garip karşılansa da Hindistan’da yayınlanan reklamlarda çocuğunun futbol maçı yaptıktan sonra kirlenen beyaz tişörtündeki lekeleri çıkarmaya çalışan mütevazi, açık tenli kadınlar yer alıyor. Bu yüzden ev kadını değilseniz veya evle ilgili uğraşlarda bulunmuyorsanız reklamlar size yönelik olmuyor ve temsil edilmiyorsunuz.

Nike, bu algıyı değiştirmek için koşan, zıplayan, dans eden, dövüşen, bağırıp ter döken ve yaptığı sporda iyi olan Hintli kadın atletlerle birlikte bir reklam kampanyası hazırladı. Sporcuları kendiyle özdeşleştiren ve örnek alan Hindistanlı kadınlar bu kampanyaya büyük ilgi gösteriyor. Nike’ın “Nike Presents Da da Ding” isimli kampanyası kadınlara ilham veriyor ve sporun aynı zamanda seksi bir şey olduğunu da bir taraftan vurguluyor.

Reklam filminde; Hindistan’ın ulusal hokey oyuncusu Rani Rampal, eski badminton oyuncusu şimdilerin Bollywood ünlüsü Deepika Padukone, squash şampiyonu Joshna Chinappa, sörfçü Ishita Malaviya ve kriket oyuncusu Harmanpreet Kaur gibi tanınmış sporcuları görüyoruz.

Wieden + Kennedy India imzasını taşıyan kampanya kadınları daha görünür olmaya ve harekete geçmeye çağırıyor. Sporu maskülen bir yapıdan uzaklaştırıp, kariyer seçeneği ya da zaman kaybı olmadığını, yalnızca güçlü bir tutku olduğunu gösteriyor. François Rousselet tarafından yönetilen reklam filminin müzik videosunu andıran bir tarafı da var: Hintli atletlere arka planda GENER8ION feat. Gizzle – Da Da Ding parçası eşlik ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=1UvPZ8fD4B8
Künye:

Marka: Nike
Başlık: “Nike Presents Da Da Ding”
Ajans: Wieden + Kennedy India
Yaratıcı Yönetmen: Mohamed Rizwan
Yaratıcı Ekip: Ankita Tobit, Anyaa Dev
Prodüksiyon Şirketi: Division
Yönetmen: François Rousselet

Görsel: YouTube