Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Chevrolet Sosyal Medyada Pozitif Paylaşım Yapanlara Ücretsiz Benzin Veriyor

Chevrolet Sosyal Medyada Pozitif Paylaşım Yapanlara Ücretsiz Benzin Veriyor

Fueling Possibilities kampanyası sosyal medyada pozitif paylaşım yapan Chevrolet sahiplerini bedava benzinle ödüllendiriyor.​

13 Eylül Uluslararası Pozitif Düşünme Günü’ydü. Chevrolet ve IBM Watson yapay zeka platformu bir araya gelerek Chevrolet Global Positivity System’ın (Chevrolet Küresel Pozitiflik Sistemi) bir parçasını oluşturan Find New Roads (Yeni Yollar Bul) söylemine sahip mobil ve masaüstü mikro sitesi ortaya çıkardı.

Sürücülerin sosyal medyadaki varlıklarını pozitife dönüştürmek, daha optimist düşünmelerini sağlamak için kurulan sistem, aynı zamanda The Martin Agency’le hazırlanan “Fueling Possibilities” kampanyasının da bir parçası.

Sosyal medyada her saniye 26.000 olumsuz iletinin paylaşıldığı öngörüsüyle yola çıkan kampanya insanların Twitter ve Facebook hesaplarında karamsarlığı ve öfkeyi bir kenara bırakıp olumlu yönde bakış açısı sergilemesini ve bu anlamda sosyal bir etki yaratmayı hedefliyor.

Chevrolet’nin New Orleans, Cape Town ve Buenos Aires’deki benzin istasyonlarında gerçekleştirdiği ve Chevrolet marka otomobillerine benzin doldurmak için “pozitiflik pompası” olarak isimlendirilen pompaların başında duran sürücüleri oldukça şaşırtan kampanya çevrimiçi pozitifliği bir ödeme şekli olarak kabul ediyor.

Kampanyaya katılmak için sürücülerin internet sitesine sosyal medya hesaplarıyla giriş yapması gerekiyor. Sürücüler, sosyal medya hesaplarındaki pozitif içerik sayısına göre ücretsiz benzin kazanıyor.

Temelinde IBM Watson’ın analiz ve doğal dil işleme algoritması yatan bu sistem, sürücülerin Twitter ve Facebook iletilerinde paylaştıkları kelimeleri ve emojileri tarayarak pozitiflik düzeylerine göre sürücüleri ücretsiz benzinle ödüllendiriyor.

Künye:

Marka: Chevrolet
Başlık: “Fueling Possibilities: Welcome To The Positivity Pump”
Stratejik Ajans: Commonwealth/McCann
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Joe Alexander
Yaratıcı Grup Yöneticisi: Danny Robinson
Yardımcı Yaratıcı Yönetici: David Byrd
Planlama Grup Yöneticisi: Leslie North
Yetkili Prodüktör: Letitia Jacobs
Prodüktör: Andrew Campbell
Kıdemli Prodüktör: Felicia Glover
Yardımcı Prodüktör: Emily Taylor-Goodman
Hesap Yöneticileri: Darren Foot, Michael Henry
Kıdemli Proje Yöneticisi: Andrea Justis, Riana Bocchino
Dijital Stüdyo Yönetmeni: Emily Eldridge

Görsel: Chevrolet, YouTube