Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Chemical Brothers’ın Distopik Ve Görkemli Müzik Videosu

The Chemical Brothers’ın Distopik Ve Görkemli Müzik Videosu

Ninian Doff’ın yönetmenliğini yaptığı müzik videosu, izleyicileri tekinsiz bir çölün ortasında tuhaf karakterlerle baş başa bırakıyor.

The Chemical Brothers’ın, Ninian Doff’ın imzasını taşıyan yeni müzik videosu “Sometimes I Feel So Deserted” izleyenleri başı sonu belli olmayan tekinsiz bir hikayeye sürüklüyor.

Daha videonun başında çölün ortasında, boğucu, distopik bir ortamda başlayan olayların ortasına düşüyoruz ve kamyonetli tuhaf adamlar tarafından takip edilen, topallayan, tek gözü kör, boğazına soktuğu hortumla kendine yakıt dolduran bir kadın ile, tek bacağı kopmuş, elindeki dağcı kancasıyla ilerledikçe açık gri çölde koyu izler bırakan adamla tanışıyoruz.

Rahatsız, ama görkemli yol ve takip hikayesi müzikle beraber gerilimi artırırken, bir anda müzik videosu izlediğinizi unutabilir, bol ödüllü festival kısa filmi izlediğiniz hissine kapılabilirsiniz. Karakterlerin başlarına önceden neler geldiğinin bilinmezliği gibi, sonunda akıbetleri ne oluyor belirsiz. Yaratılan fantastik dünyada “Sometimes I Feel So Deserted’ın yükselme alçalmalarına, ruhuna, temposuna en uygun zaman dilimi kırpılıp müziğin altına sahne olsun diye serilmiş gibi.

Yönetmen Doff’ın anlattığına göre video, İspanya’nın Teruel şehrinde buldukları oldukça ruhsuz, tuhaf, çölvari bir ortamda çekilmiş ve çekim boyunca sağanak yağış, gök gürültüleri, seller yakalarını bırakmamış. Üstüne başları jandarmayla derde girmiş ama bu yorucu süreç sonunda çıkan üründen ve şarkı ile olan ahenginden Doff oldukça memnun.

Künye:

Yönetmen: Ninian Doff
Görüntü Yönetmeni: Ross McLennan
Yapım Şirketi: Pulse Films

Görsel; Youtube