Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cards Against Humanity, Düşük Gelirli Müşterilerine Çek Gönderip Gelir Eşitsizliğine Dikkat Çekti

Cards Against Humanity, Düşük Gelirli Müşterilerine Çek Gönderip Gelir Eşitsizliğine Dikkat Çekti

Cards Against Humanity, gelir eşitsizliğine dikkat çekmek için zenginden alıyor ve daha kötü durumdakilere veriyor.

Cards Against Humanity, adı “İnsanlığa Karşı Kartlar” olmasına rağmen, aslında ne kadar insancıl bir şirket olduğunu kanıtladı. Cards Against Humanity, 2013 yılında Kickstarter’dan isimlerini duyurmuş ve o zamandan beri popülerliğini koruyan bir kart oyunu şirketi. Şirket oyunun çok eğlenceli olması dışında yaptıkları reklam kampanyalarıyla da adından bahsettiriyor. 2 sene önce Black Friday‘de hiçbir şey satmadan 71.000 dolar kazanmışlardı. Bu sene de Robin Hood’dan ilham alan bir hareketle, en düşük geliri olan müşterilerine kazananlardan bağış toplayıp “yeniden dağıttılar.”

Geçen ay, cesur oyun yapımcıları, sadık müşterilerinden Donald Trump’ın gelecekteki duvar inşa etmeye yönelik girişimlerini büyük ölçüde zorlaştıracak olan, ABD-Meksika sınırını aşacak bir arazi satın almalarına yardımcı olmak için 15 ABD doları bağışlamalarını istedi. Onlara “Cards Against Humanity Amerika’yı kurtarıyor” diyerek sesleniyorlardı. Bir süre boyunca Amerika’yı nasıl kurtaracakları muammaydı. Yürüttükleri pek çok kampanyada olduğu gibi merak unsurunu bolca veren kart oyunu şirketi bu hareketiyle bunu duyan herkesten olumlu bir geri dönüş aldı.

 

Kart Oyunlarının Robin Hood’u!

Durumunun iyi olmadığına kanaat getirdikleri 100 müşterilerine insanlardan topladıkları bağışın bir bölümünü kullanarak 1.000 dolarlık çek yolladılar. Onlara bağış yapan müşterilerinin durumlarını inceleyerek seçen kart oyunu Cards Against Humanity ekibi durumu kötü olan ve bağış yapan 10 bin katılımcıya da dilerlerse bağışlarını da geri yollayabileceklerini mektupla haber verdi. Ancak zengin müşteriler posta kutularına baktıklarında onların aldığı mektup daha farklıydı.

Geri Ödeme Çeki ve Mektubu (10.000 Katılımcıya Geri Yollanan)

Durumu İyi Olanlara Gönderilen Mektup

Bakalım anti-Trump kampanyasına devam edecek olan Cards Against Humanity, daha neler yaparak gerçekten Amerika’yı kartaracak? Onlar kadar biz de keyifle dahil olabiliyoruz projelerine.

Görsel: Cards Against Humanity, Imgur/Arbiter5154, Reddit/mayonaise55, Imgur/MothMonsterMan