Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopya Çizmek

Bir Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopya Çizmek

İllüstratör Stuart Lippincott, 365 günlük distopya maratonunda her gün karanlık bir geleceği tasvir eden çalışmalar üretiyor.

Geleceğe dair beyin fırtınası yapmanın, karanlık distopya evrenlerine yönelik öngörülerde bulunmanın dayanılmaz bir hafifliği var sanki. Karanlık senaryolar üretmek hem yaratıcı insanlar hem de izleyenler için sık başvurulan bir pratik haline geldi. Black Mirror’ın bu denli sevilmesinin ardında yatan nedenlerden bir de bu olsa gerek. Apple’ın uygulamaların olmadığı bir dünyayı anlatan WWDC17 açılış filmi, Filip Hodas’ın popüler kültürün kıyametini tasvir ettiği illüstrasyonları, Josh Keyes’in insanın yok olduğu bir dünyayı anlatan resimleri, Truba Animation’ın suyun tükendiği bir dünyayı anlattığı Future adlı animasyonu yakın zamanda yer verdiğimiz distopya temalı işlerdendi. ABD’li sanatçı ve tasarımcı Stuart Lippincott da illüstrasyonlarıyla karanlık bir bilim kurgu evreni yaratıyor.

Her gün üretmeye programlı bir yaşam

Stuart Lippincott her gün bir tasarım bitirmek konusunu takıntı haline getirmiş bir sanatçı. Behance profiline baktığınızda projelerine aylara göre başlık attığı ve o ay boyunca her gün çizim maratonunu sürdürdüğü görülüyor. 2016’da da aylık çizim maratonları yapmış ancak 2017’deki üretimlerinin tamamı “her güne bir iş” şeklinde. Lippincott illüstrasyonların yanı sıra animasyon ve motion graphics alanında da üretim yapıyor. En sık kullandığı araçlar ise Cinema 4D ve Marvelous Designer.

Stuart Lippincott’ın 2017 maratonunan oluşan derlemeyi aşağıda bulabilir, daha fazlası için Behance ve Instagram üzerinden sanatçıyı takip edebilirsiniz.

1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek 1 Yıl Boyunca Her Gün Bir Distopyayı Çizmek

Görsel: Behance/stuz0r