Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Canlandıranlar Yetenek Kampı

Canlandıranlar Yetenek Kampı

Türkiye’de canlandırma sinemasının ihtiyaçlarını ve mevcut üretim ortamını göz önüne alarak, 2008 yılında Berat İlk tarafından geliştirilen “Canlandıranlar” başlıklı projeler; animasyon için çalışan, emek veren, üretim yapan ya da yapmak isteyen kişilere odaklanıyor. Kar amacı gütmeyen ve teknik ayrım gözetmeyen bu oluşum dahilinde, canlandırma sineması yapmak isteyenler hem eğitim hem üretim olanaklarına sahip oluyorlar.

“Canlandıranlar” projesinin bir amacı da bu alanda bellek oluşturmak. Canlandıranlar’ın sürdürülebilir olması ve her sene tekrarlanması planlanıyor.

“Canlandıranlar” için, Berat İlk tarafından, 2008 yılından beri Bilgi Üniversitesi’nde ücretsiz film atölyeleri düzenleniyor. Aynı sıralarda şekillenen “Canlandıranlar Yetenek Kampı” projesi ise İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi VCD Bölümü ortaklığıyla, 2009 ve 2010 yılında hayata geçiriliyor.
“Canlandıranlar Yetenek Kampı” kapsamındaki atölyeler de ücretsiz olarak çeşitli üniversitelerde gerçekleştiriliyor.

Tabii ki kar amacı gütmese de projenin ilerki yıllarda da devam etmesi için, sponsorlara ihtiyacı var. Türkiye’deki animasyona olan ilgi ve öğrenme potansiyeli bu kadar artarken bunu destekleyenler de elbet olacaktır umuduyla bu notu da düşmek istedim.