Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
MTV’nin güncel rakibi: VEVO

MTV’nin güncel rakibi: VEVO

Resmi lansmanı 8 Aralık 2009’da yapıldı ama Bigu’da anca haber yapıyorum, zira ülkemize yayını olmayan bir internet sitesi Vevo.

Sony Music Entertainment, Universal Music Group ve Abu Dhabi Media Company’nin ortaklaşa girişimi olan Vevo, Hulu‘nın tv programlarına yaptığını müzik alanında yapmayı hedefliyor. Gayet kaliteli ve orijinal müzik videolarının, şarkı sözü ve müzisyen biyografisi gibi basit bir kaç ek bilgiyle sunulduğu sitenin video altyapısını YouTube karşılıyor ve reklam gelirini de bölüşüyorlar. Site, reklamlarından, lansman sırasında CPM bedeli olarak yaklaşık 2 dolar kazanırken şu anda CPM 20 dolara kadar çıkmış.

850 x 480 piksellik videolar da hiç fena değil ama video sitelerindeki diğer videolara göre asıl fark ses kalitesinin standarta göre daha iyi olması sanırım.

Sony ve Universal’in yanısıra EMI’ın da içeriklerinin yer aldığı sitede son günlerde tüm trafiğin %25’ini Lady Gaga’nın sağladığını da belirterek yeni kraliçemize bir selam göndereyim.

Vevo‘ya erişemesek de bloguna ve twitter‘ına bakabiliyoruz. Sitenin trafiğinin %90’ından fazlası zaten kardeşi YouTube’dan geldiği için videoları da YouTube’dan izleyebilirsiniz. Mesela 140 milyon gösterime dayanan Bad Romance‘i. Sadece ABD ve Kanada’da oturanların izleyebildiği vevo.com’a erişmek içinse şuradaki taklaları atabilirsiniz ya da YouTube’da Vevo içeriğine takılmakla yetinebilirsiniz.