Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cadillac’ın Sürpriz Yumurtaları

Cadillac’ın Sürpriz Yumurtaları

Cadillac CT6 için gerçekleştirilen doğrudan pazarlama çalışmasında lüks çikolata yumurtaların içine Cadillac anahtarları yerleştirilmiş.

Otomotiv dünyasında test sürüşü önemli konu. Markalar insanları sıklıkla test sürüşüne ikna etmeye çalışır. Peki Cadillac gibi premium bir marka; bayilerde indirim, test sürüşüne gelene lastikler hediye gibi promosyon taktiklerine düşmeden lüks algısını koruyarak insanları Cadillac’ı denemeye nasıl teşvik eder? Tabii ki yine lüksü kullanarak.

Cadillac Canada için reklam ajansı Red Lion tarafından hazırlanan doğrudan pazarlama çalışması; lüks, ustalık ve kişiye özel olma gibi özellikleri kullanıyor. Lüks denince akla gelen şeylerden biri de yemek, hatta el yapımı özel çikolatalar. İnsanda pahalı, şımartan ve keyif veren bir algı bırakıyor artisan çikolata olayı. Cadillac CT6 için yaratılan doğrudan posta işi de bu çikolataların markayla örtüşmesini kullanıyor.

Çalışma için Toronto merkezli çikolatacı Brandon Olsen ile iş birliği yapılmış. Olsen, Toronto’daki popüler restoranı La Banane’ın sevilen ürünlerinden olan “Ziggy Stardust Disco Egg”i Cadillac CT6 için yeniden yaratmış. Üzeri elle boya sıçratılarak renklendirilen, her biri diğerinden farklı görünen, tanesi 50 dolar olan bu özel çikolata, Torontoluların hemen tanıdığı, artık ikonikleşmiş bir ürün, sosyal medyada da ürüne ilgi büyük.

Cadillac, Olsen’ın bu simgeleşmiş tasarım çikolatasını insanlara yollamış ama tabii bu kadarla kalmamış. Çikolatanın içine bir de özel sürpriz yerleştirmiş. Ambalajında insanlara çikolatayı kırıp sürprizi keşfetmelerini söyleyen Cadillac, aslında bu şekilde bir test sürüşü daveti yapmış. Zira hedef kitlesi içersinden belirlenerek evlerine çikolata gönderilen insanların kapılarının önünde 2017 model bir CT6 sedan bekliyormuş. Çikolatanın içinden çıkan anahtarla insanlar Cadillac’a binip, aracın keyfini yaşayabilmişler. Programlanmış navigasyon sistemi onları doğrudan La Banane’a götürürken, orada Cadillac tarafından karşılanan 2 kişilik muazzam bir yemek yeme fırsatı bulmuşlar. Tabii sonra Cadillac tarafından atanan bir sürücü kendilerini evlerine bırakmış.

Bense Cadillac’ı değil ama çikolatayı denemek istiyorum.

Künye:
Reklamveren: Cadillac Canada
Reklam Ajansı: Advertising Agency: Red Lion, Toronto
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Matthew Litzinger
Ortak Yaratıcı Yönetmen: Pepe Bratanov
Reklam Yazarı: Kyle Carpenter
Tasarım: Meghan Cassidy
Müşteri Hizmetleri Yöneticisi: Kaitlin Doherty
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Andrea Friday
Müşteri Temsilcisi: Alyse Thompson
Müşteri Koordinatörü: Greg Telford
Çikolata: Brandon Olsen

Görsel: YouTube