Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bulunduğunuz Yere Göre Hikaye Anlatan Dijital Roman

Bulunduğunuz Yere Göre Hikaye Anlatan Dijital Roman

Dijital roman The Silent History'de hikayeler ancak belli bir lokasyonda bulunursanız okunabiliyor.

The Silent Historybir dil yaratma ya da kavrama yeteneğinden yoksun olmalarına rağmen farklı şaşırtıcı yeteneklere sahip olan, olağandışı çocukların olduğu bir nesil hakkındaiPhone ve iPad formatında bir roman serisi.

Hikaye hafta içi her gün size uygulama üzerinden bölümler halinde geliyor ve her bölüm 1.500 kelimeden oluşuyor, yani kitaba kendinizi ne kadar kaptırırsanız kaptırın ve devamını okuyabilmek için ne kadar sabırsızlanırsanız sabırsızlanın beklemek durumundasınız. İçersinde birçok lokasyon bazlı hikaye barındıran romandaki konuya ve o mekanlardaki detaylara daha derinlemesine hakim olmak isteyenler de bunu ancak cihazlarındaki GPS teknolojisinin o mekanla eşleşmesiyle yapabiliyor.

Uygulama1.99 dolar ve yalnızca ilk 20 bölümü okuyabiliyorsunuz.Ama 8.99 dolar ödeyip dijital romanın tümünü indirmek de mümkün, ki bu da romanın her gün cihazınıza otomatik olarak bölümlerin indirilmesi anlamına geliyor.

Benzer bir diğeruygulamada lokasyon bazlı dinlenebilen bir albüm, daha doğrusu bu özelliğe sahip ilk müzik albümü. Amerikalı grupBluebrain‘in National Mall albümü yalnızca Washington DC’deki Mall isimli bir parkta dinlenebiliyor. Siz yürürken, uygulama GPS yardımıyla bulunduğunuz yeri saptıyor ve şelale yanından geçiyorsanız kulağınızda şu sesleri de duyuyorsunuz. Albümü dinlerken duyduğunuz müziğin bulunduğunuz çevreye göre değişiyor olması o an için kulağınızdaki müziğin sizi o bulunduğunuz yere bağlamasını sağlıyor. Her şarkı bize o dönemler en çok dinlediğimiz yeri, zamanı hatırlatır ya, bu da onun teknolojik hali işte 🙂 Bu arada uygulama ücretsiz.