Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Reklamın Başrollerinde En Kötü Eleştirileri Yapanlar Var

Bu Reklamın Başrollerinde En Kötü Eleştirileri Yapanlar Var

The Museum of Old and New Art, şimdiye kadar müze hakkında yapılmış en acımasız ve kötü yorumları reklam filmine taşıyor.

Avustralya’nın en büyük özel müzesi ve Tazmanya’da en çok ziyaret edilen ikinci turistik mekan olan The Museum of Old and New Art (MONA), 2011 yılında Avustralyalı sanat koleksiyoncısı ve iş insanı David Walsh tarafından kuruldu. Konu sanat olduğu zaman eleştirmenlerin ağdalı kelimeleri ya da karmaşık cümleleriyle eserleri ya da müzeleri değerlendirdiğini sık sık görüyoruz ancak MONA tanıtımı için farklı bir yol izliyor. Yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren müze, ziyaretçilerinin internette yaptığı sert ve acımasız incelemeleri kampanyasına taşıyor.

mona

Tek yıldızlı yorumlardan doğan sinematik bir reklam filmi

The Best of Our Worst Reviews kampanyası FINCH prodüksiyon şirketi tarafından hazırlandı. Kampanya, MONA’nın açılışından bu yana geçen süreçte paylaşılan yorumlardan birkaçını içeriyor. Müze için Tripadvisor, Facebook ve Google gibi çevrim içi platformlarda 400’den fazla tek yıldızlı ve kötü yorumlu değerlendirme yer alıyor.

Alexander Roberts tarafından yönetilen reklam filminin senaryosunda gerçek değerlendirmelere yer veren FINCH, yorumların sahiplerini karakterize ederek onların kişiliklerine uygun olduğunu düşündüğü sahneler yaratıyor. Kötü tavsiyelerin potansiyel bir slogan olacağını fark eden MONA, Louvre Müzesi’nden neredeyse on kat daha az ziyaretçi tarafından gezilmiş olmasına karşın onlardan daha fazla tek yıldızlı değerlendirme aldığını da söylemekten çekinmiyor. Bununla birlikte Louvre Müzesi’nden daha fazla tam puan alan yoruma sahip olduğunun da altını çiziyor.

MONA her değerlendirmeyi dikkate alıyor

İnternet sitelerinde yer alan incelemeler bölge hakkında fazla bilgisi olmayan turistler için öncelikli bir rehber. Bu sitelerdeki tek yıldızlı yorum fikrini daha önce de çevre dostu turizmi destekleyen Tao Guides kullanmıştı. TBWA\Paris imzalı #HateToProtect kampanyası, ziyaretçilerden korunması gereken endemik türlerin ve ekosistemin yer aldığı bölgelere olumsuz yorum bombardımanı yaparak bir nevi hedef şaşırtıyordu.

Tüm görüşlerin ve değerlendirmelerin geçerli olduğuna inanan MONA da acımasızca yapılmış olan yorumların objektif bir bakışla yazılmış olsun ya da olmasın değerli olduğuna inanıyor. Tek yıldızlı yorumları ilginç bir şekilde kendini daha görünür kılmak için kullanıyor. Reklam filminin yanı sıra fotoğrafçı Derek Henderson tarafından çekilen karelerin yer aldığı açık hava kampanyasıyla yorumların görünürlüğünü artıyor. Müze tek yıldız içeren yorumları kampanya için açtığı sayfasında da paylaşıyor.

Künye

Müşteri: MONA
Pazarlam Direktörü: Robbie Brammall
Kıdemli Pazarlama Müdürü: Daniel Aitken
Yaratıcı Yönetici: Jardin Anderson
İçerik Yöneticisi: Liana Rossi
Prodüksiyon Şirketi: Finch
Yönetmen: Alexander Roberts
İdari Yapımcı: Corey Esse
Yapımcı: Kate Menzies
DoP: Matt Toll
Post Prodüksiyon: Atticus
Fotoğraf: Derek Henderson
Oyuncu Seçimi: Mel Macintosh

Görsel: YouTube