Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Minik Heykeller Uyumlu Renkleri Gösteriyor

Bu Minik Heykeller Uyumlu Renkleri Gösteriyor

Charles Young'ın "Four Colour Houses" isimli kağıt heykel serisi, uyumlu renkleri mimari modellerde yan yana getiriyor.

Charles Young, kağıt sanatıyla mimariyi birleştirdiği çalışmalarıyla adından söz ettirmiş bir sanatçı. 300’den fazla mimari yapıdan oluşan Paperholm projesi oldukça beğenilmişti. Sanatçı, 2020’den bu yana renk çalışması niteliğinde başka bir projeye odaklanmış durumda. Four Colour Houses isimli bu projede, adından da tahmin edeceğiniz üzere dört farklı renkte kağıt kullanıyor. Bu dörtlü – kimi zaman ikili ve üçlü de olabiliyor – renk kombinasyonlarıyla binalar, kuleler, kamyonlar ve minik arabalar inşa ediyor. Modellerin bir kısmını da stop motion animasyon olarak hareketlendirmiş.

Renk kombinasyonu heykelleri

Proje, Sanzo Wada’nın Dictionary of Colour Combinations (renk kombinasyonları sözlüğü) isimli çalışmasından ilham alıyor. Charles Young, bir yıl içinde 108 renkli kağıt model inşa etmiş ve bu çalışmaları Hollanda’daki CODA Paper Art 2021 fuarında sergilenmiş. Sanatçı sıralama açısından karışık ilerliyor ancak şu sıralar yaptığı paylaşımlara göre 200’ü aşkın renk kombinasyonu heykelini geride bırakmış görülüyor.

Charles Young, önce kombinasyon sözlüğünden bir palet belirliyor ve A5 sulu boya kağıtlarını bu renkleri içerecek şekilde renklendiriyor. Daha sonra belirli bir yapıyı veya nesneyi modellemek için bunları kesiyor, katlıyor, şekillendiriyor. Hepsini maket bıçağı kullanarak tamamen elde yapıyor. Bir heykelin tamamlanması 4 saat’i bulabiliyor. Sanatçı heykeli tamamlandığında stop motion animasyon için çekim yapıyor. Fotoğrafladığı tüm kareleri, Photoshop’a aktarıyor ve orada birleştirir. Four Colour Houses serisinin tamamını şurada görebilirsiniz.

Four Colour Houses

Görsel: Instagram