Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul’un Simgeleri Arasında Dolaşan Hayvanlar

İstanbul’un Simgeleri Arasında Dolaşan Hayvanlar

Yasin Yaman, foto manipülasyon tekniği ve fantastik tasvirleriyle İstanbul’un tarihi yapılarını ve mekanlarını hayvanlarla buluşturuyor.

Grafik tasarımcısı ve illüstratör Yasin Yaman, grafik tasarımı ve arayüz tasarımı üzerine gerçekleştirdiği çeşitli projelerin yanı sıra foto manipülasyon odaklı eserleriyle ve sergileriyle dikkat çekiyor. İstanbul’da doğup büyümüş ve bu şehirden beslenmiş sanatçı, eserlerinde de kentin güzelliğini ve büyüleyici yönünü ortaya çıkarıyor. İstanbul’un simge yapılarını hayal gücüyle birleştiren sanatçı sürrealist çalışmalar ortaya koyuyor.

Yasin Yaman’ın hayal gücüyle İstanbul’da masalsı bir yolculuk

Sanatçının foto manipülasyon tekniğiyle ortaya çıkardığı eserler, İstanbul’un tarihi, mimari ve kültürel yapılarına fantastik bir dokunuş içeriyor. İstanbul ve hayvan temasının ön planda olduğu çalışmalarda hayvan figürleri masalsı bir etkileyicilikle şehrin önemli yapılarında gezintiye çıkıyor. Yaman, bu sayede doğup büyüdüğü kente ve hayvanlara olan sevgisini gösterirken kentin dokusuna bambaşka bir görünüm ve anlatım katıyor.

İstanbul’un önemli yapılarının ve eşsiz manzaralarını fantastik boyutlardaki hayvanlarla ve farklı ögelerle harmanlayan sanatçı hayallerdeki kent portresinden kesitler sunuyor. Her bir eserde görsel ögelerin birleşmesi kendi içindeki uyumun güzelliği kadar yapının bulduğu ortamla da kuvvetli bir hikaye anlatıyor aslında. Galata Kulesi’ni sarıp sarmalayan bir balık, Haydarpaşa Garı’nın arkasından meraklı gözlerle bakan martı ve İstanbul’un her sokağını adımlayan özgür ruhlu kediler mekanların kendisiyle büyülü bir harmoniye giriyor.

foto manipülasyon

Farklı teknikleri ve tasarım programlarını kullanan Yasin Yaman, tasarımlarında çoğunlukla hayvan figürlerine yer veriyor olsa da tarihe yön veren şahsiyetlerin siluetleriyle de önemli kent mimarilerini harmanlıyor. Sanatçının daha fazla işine Instagram, Twitter ve Behance hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Görsel: Instagram