Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Büyüleyici Halılarla Kaplanmış Hayvan Heykelleri

Büyüleyici Halılarla Kaplanmış Hayvan Heykelleri

İngiliz heykeltraş Debbie Lawson, heykellerinde eski moda kilimlerden geyik, ayı gibi vahşi doğanın içerisinde bulunan canlıları yeniden yaratıyor. 

İngiliz heykeltraş Debbie Lawson vahşi hayvanları ikinci ve üçüncü boyut arasında tasarlamayı seviyor. Heykellerinde eski moda kilimlerden geyik, ayı gibi vahşi doğanın içerisinde bulunan canlıları yeniden yaratıyor.

Masallardan Karşımıza Çıkan Hayvanlar

Sanatçı, tavuk tellerini ve maskeleme bantlarını kullanarak hayvanlarını sıfırdan yaratıyor. Daha sonra, hayvanların asma halı ile kaynaştığı yanılsamasını yaratmak için onları özdeş veya hemen hemen aynı Fars halılarıyla örtüyor.

Sanatçı çocukluğundan beri etrafında gördüğü lekelerden bir şekil çıkartabiliyormuş. Zaten etrafı hayal gücüyle örülü bir şekilde görmesi onu sanata ittirmiş. Bunun kendisinde bir saplantı olduğunu da düşünen sanatçı ama bu saplantının onu beslemesinden ve akabinde güzel bir şeylere dönüşebilmesinden mutlu. Yakın bir zamanda da kamuflaj konseptini keşfeden sanatçı bunu hayvan formlarıyla birleştirmeyi hayal ediyor ve ortaya bu eserler çıkıyor.

Sanatçı bu çalışmalarıyla evdeki iç mekandan popüler anlatılara ve kişisel tarihlerin iç içe geçtiği dünyalara yelken açıyor. Bu şekilde hayali ve maddi gerçekliğin ayrılmaz görünümünü melez bir şekilde yeniden yorumladığını düşünüyor.

Sanatçının tüm eserlerini sitesinden ve Instagram’ından inceleyebilirsiniz.

Görsel: Instagram, Debbie Lawson