Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Marka Snapchat’te Hedef Kitlesine Ulaşmak İçin 16 Yaşında Birini İşe Aldı

Bu Marka Snapchat’te Hedef Kitlesine Ulaşmak İçin 16 Yaşında Birini İşe Aldı

Snapchat'e girişini sağlama almak isteyen marka 2 günlüğüne de olsa mecraya uygun olarak 16 yaşında birini işe aldı.

Snapchat’in hedef kitlesi daha çok ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşuyor. Ve bu mecra hedef kitlesi arasında çok fazla tuttuğu için markalar da Snapchat’e girmek için yarışıyor. Snapchat’le ilgili tüm haberler ve marka işbirliklerine dair gelişmelerin tümü burada.

Taco Bell ve Acura bu mecrayla başarılı projeler hayata geçirmişti. Wet Seal markası da Snapchat’le ortaklaşa iş yapan son markalardan biri oldu ve bunu yaparken de ilginç bir yol izledi, 16 yaşında bir güzellik vlogger’ını işe aldı, yalnızca 2 günlüğüne de olsa. Marka Youtube’da 200 bin, Twitter’da 49 bin, Instagram’da 101 bin takipçisi olan MissMeghanMakeup’ı seçti.
Youtube hesabı burada, Twitter hesabı burada.
Snapchat’te hali hazırda var olan kitlenin tamamına aynı anda en etkili şekilde ulaşmak istediğini söylüyor markanın dijital ajansı ICED Media’dan Leslie Hall.
Ms. Hughes, bir hafta sonu boyunca Wet Seal’in Snapchat hesabını eline aldı ve hayatının iki gününü Snapchat’in doğasındaki ‘story’ formatında yayınladı. Snapchat’te ‘snap’ yerine ‘story’ yaratmak tüm kullanıcıların katılımına açık olduğu için daha büyük bir hedef kitleye ulaşıyor. ‘Snap’ bir kullanıcıdan diğerine gönderiliyor, ‘story’ ise birçok ‘snap’ten oluşabiliyor. Fenomen bu hikayede 15 ‘snap’ kullandı ve herbiri yine mecranın doğası gereğinde 24 saat içinde yok oldu.
Sonuçta hafta sonu bittiğinde sıfırdan oluşturulan hesapta 9 bin takipçi edinildi ve 6 bin kez bu hikaye gösterildi.