Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Acura Bir GIF’in Her Karesini Ayrı Ayrı Tweetleyerek Paylaştı

Acura Bir GIF’in Her Karesini Ayrı Ayrı Tweetleyerek Paylaştı

Acura Twitter'da Tweet A Coffee uygulamasıyla işbirliği yaparak yeni modelini GIF halinde görücüye çıkarıyor.

Acura Snapchat’i de ilk ve en etkili şekilde kullanan markalardan olmuştu, haberi burada. Şimdi de hem internetin yükselen değeri GIF kültürünü kullanıyor hem de mecra olarak Twitter’ı değerlendiriyor.

Bu projeyi incelemeden önce bir de ‘Tweet a Coffee’ işine bakmalı ve onu hatırlamalısınız: Starbucks’ın Yeni Uygulaması: Tweet’le Kahve Ismarlamak
Marka Twitter hesabı üzerinden 150 kareyi paylaşarak bir GIF oluşturdu. Bunu da yeni prototipi Acura NSX’i tanıtmak için yaptı. Projede 150 Twitter kullanıcısına ulaşılırken hediye olarak Starbucks kahvesi de gönderildi, yolu Tweet a Coffee uygulamasını kullanmak. Aslında amaçJerry Seinfeld’ın video serisiComedians in Cars Getting Coffee‘yi duyurmak çünkü geçtiğimiz bölümde Acura NSX göründü.
Zaten bölümde otomobiller ve kahvenin başrolde olmasının yanısıra yeni protototipin sosyal medyada her halukarda konuşulacağını öngören markanın sosyal medya ekibi, bu konuşulmayı sahiplenmek istemiş. Birçok proje akıllı bir şekilde bir araya getirilmiş.
Marka ‘Tweet a Coffee’ projesini de bu yaratıcı Twitter kampanyasının içine katıyor. Twitter kullanıcılarından #NSXCoffeeRun etiketi ile tweet atanlara proaktif olarak uygulama üzerinden ücretsiz bir kahve kazandıkları haber verilirken de 150 kareden oluşan bu GIF’in bir karesini ekte gönderiyor. Sonuçta da hesaba baktığınızda alt alta fotoğraflar bir flipbook görünümü yaratıyor, her fotoğraf animasyonun bir karesi olarak orada çünkü. Elbette sayfayı sonuna kadar indirip GIF’i keşfetmek istemeyebilrsiniz, onun için de marka sonuçta yaratılan GIF’i Tumblr sayfasına da koydu.
Bu kullanıcılara gönderilen tweetlerden bir örnek.

Bu da ortaya çıkan GIF: