Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Ampül Ortam Seslerini Tanıyor

Bu Ampül Ortam Seslerini Tanıyor

Heelight, ortamdaki sesleri algılayarak bunlara göre ışık, renk ve parlaklık ayarı yapabilen bir akıllı ampül.

Akıllı ev teknolojileri geliştikçe akıllı aydınlatma alanında da her geçen gün yeni çözümler ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de MicroNovelty tarafından tasarlanan ve ses dalgalarıyla çalışan akıllı ampul Heelight.

Kickstarter üzerinde fonlamaya açılan Heelight’ı kullanmak için ampülü istediğiniz herhangi bir uyumlu duya takıyorsunuz. İster masa lambası, ister gece lambası, ister avize, isterseniz de yer lambaları üzerinde kullanabiliyorsunuz. Ampülü taktıktan sonra özel uygulamayı indirip Heelight’ı kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Heelight çalışmak için bir internet veya Bluetooth bağlantısına ihtiyaç duymuyor. İçerisindeki dijital ses kontrol sistemiyle çalışan özel uygulaması sayesinde ortamı dinliyor ve seslere yanıt veriyor. Her renk, mod ve parlaklık çevredeki belli seslere karşılık geliyor. Yani akıllı telefon aracılığıyla çıkan bir iki ufak sesle 16 milyon renk seçeneğini ayarlamak mümkün. Örneğin, parmak şıklatmanızla açılıp kapanabiliyor ya da kadeh tokuşturma sesini algılayarak o da kutlamanıza bir parlama ile katılabiliyor. Arkadaşlarınızla evde müzik dinliyorsanız, ampülünüz müziği dinleyip ona uygun aydınlatmayı sağlayabiliyor.

Heelight sadece ritim değişiklerine duyarlı değil; aynı zamanda beden hareketlerinize de uyum sağlayarak ışığı değiştirebiliyor. Sizi okuyarak modunuza ve müziğe uygun ışığı buluyor; sakin, dinamik, yoğun, hızlı ya da ağır bir şekilde ayarları yapıyor. Yani parlaklık ve renk yalnızca müziğin yükselmeleriyle değil; ruh halinize göre de değişebiliyor.

Farklı Zamanlar İçin Farklı Modlar

Doğru zamanda doğru ışığı ayarlamayı kolaylaştırmak için Heelight’ta 30 hazır mod da bulunuyor. Cadılar bayramı, yılbaşı gibi özel günlere yönelik aydınlatma modlarının yanı sıra günlük hayat içerisinde kullanılabilecek modlar da var. Örneğin çocuğunuz için bir doğum günü partisi veriyorsunuz. Telefonunuz üzerinden mum modunu devreye sokarak Heelight’ı mum yerine kullanabiliyorsunuz. Böylece ampüle üflediğinizde 1- 1,5 saniye içerisinde tıpkı bir mum gibi sönmesini sağlayabiliyorsunuz. Ya da kitap okuyorsanız kitap için gözü yormayacak doğru ışığı yayabiliyor. Gece lambası olarak kullanıldığında, hareket algılar algılamaz yavaş yavaş ortamı aydınlatarak karanlıkta kalmamanızı sağlıyor. Zamanlayıcısı sayesinde bir süre sonra kapanmaya programlayabiliyorsunuz, sabah hareketinizi sezdiğinde yine yumuşak bir şekilde aydınlanarak sizi karşılıyor. Gün batımı, gün doğuşu veya ateş böceği gibi modlar ise ev  içerisinde küçük hoşluklar yaratmak için.

Kampanyanın bitimine bir ay gibi bir süre kala, Heelight hedef fonunu tamamlamak üzere. Kampanyanın başarıyla sonuçlanacağı kesin gibi. Bu da Mart ayında teslimatın başlayacağı anlamına geliyor.

 

Görsel: Kickstarter – Heelight