Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
800 Kat Yakınlaştıran Akıllı Telefon Mikroskobu: iMicro

800 Kat Yakınlaştıran Akıllı Telefon Mikroskobu: iMicro

Akıllı telefonla çalışan iMicro Fingertip Microscope, herkese mikro dünyanın ve mikroskobik fotoğrafçılığın kapılarını açıyor.

Kağıttan katlayarak yapabileceğiniz Foldscope mikroskop, binlerce dolarlık mikroskoplara ucuz ve taşınabilir bir alternatif sunarak bilime ilgi duyan insanları heyecanladırmıştı. Şimdi yine pratik ve kolay erişilebilir bir mikroskopla karşı karşıyayız. Mikroskop meraklısı ve uzmanı Kanadalı bir ekibin kurduğu QingYing E&T, beceri ya da eğitimden bağımsız her tür kullanıcıya hitap edecek araçlar geliştirmeye kendini adamış. Böylece herkesin mikro dünyayı keşfedebilmesini ve mikroskobik fotoğrafçılığın keyfini çıkarabilmesini amaçlıyorlar.

Ekibin yeni işlerinden biri de parmak ucu kadar minik, kullanımı kolay ve uygun fiyatlı iMicro Fingertip Microscope. Ekibin iddiasına göre bu mikroskop, profesyonel masaüstü mikroskobuyla boy ölçüşebilecek derecede optik performans gösterebiliyor.

iMicro ile mikro dünyayı keşfet, fotoğraf çek

iMicro, akıllı telefonun arka tarafına objektifin üzerine takılıyor. Görüntüleri 800 kata kadar büyütebiliyor ve bunu yaparken de 1 mikro çözünürlüğü koruyor.

Mikroskop, 26 x 12 x 3,5 milimetre boyutlarında ve yalnızca 1,5 gram ağırlığında. Kasası paslanmaz çelikten yapılmış. Nano boyutlu vantuzlarla telefona tutunuyor. Kamerası telefon gövdesinden yüksekte olan telefonlara uyum sağlaması için bir de shim yani ara parça içeriyor. QingYing E&T, Kickstarter’daki kampanya sayfasında, flaş ve kamera arasında 5 ila 16 milimetre arasında bir mesafeye sahip telefonlarla çalıştığı belirtmiş. .Mikroskop için iOS ve Android uygulamaları mevcut. Mobil uygulamada isteğe bağlı olarak devreye sokulabilen bir mikrometre cetveli, ölçek çubuğunu kalibre etmeye ve nesnelerin boyutunu kolayca ölçmeye yardımcı oluyor.

Akıllı Telefonla Çalışan 800X Mikroskop iMicro

Işık ve aydınlatma, mikroskobik görüntüleme için çok önemli. iMicro, akıllı telefonlardaki flaş ışığını kullanıyor. Işığı görüş alanında istediğiniz noktaya getirmek ve yeterince güçlü aydınlatma sağlamak için yenilikçi bir ışık kılavuzu tekniği kullanıyor.

iMicro, Kickstarter’daki hedefini çoktan birkaç katına katlayarak aşmış durumda ve 17 Aralık 2018’e kadar fonlanmaya devam edecek.

Aşağıdaki mikroskobik fotoğraflar, iPhone 7 üzerinde iMicro ile çekilmiş:

Akıllı Telefonla Çalışan 800X Mikroskop iMicro

Akıllı Telefonla Çalışan 800X Mikroskop iMicro

Görsel: Kickstarter