Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
British Airways’in Hızın Fotoğrafını Çeken Kampanyası

British Airways’in Hızın Fotoğrafını Çeken Kampanyası

British Airways, Uncommon Creative Studio imzalı yeni açık hava kampanyasında hızlı check-in hizmetini yaratıcı bir yöntemle yansıtan pasaport görsellerine yer verdi.

Başarılı OOH kampanyalarına imza atan ve geçtiğimiz yıl 500 farklı yanıtın seyahat sebebi olarak sunulduğu British Airways için hazırlanan afiş çalışmalarıyla dikkat çeken Uncommon Creative Studio, markanın yeni açık hava kampanyasında bu kez reklam panolarıyla hızlı check-in hissi yaratıyor. Kampanya, son birkaç yıldır Birleşik Krallık’taki havalimanlarında oluşan gözle görülür yoğunluğa karşın havayolunun hızlı check-in hizmetini tanıtmak amacıyla hazırlandı.

Güvenlikten uçağa binişe kadar check-in işleminin yalnızca 20 dakika sürdüğünü belirten British Airways’in bu iddiasını, ajans eğlenceli bir şekilde ele alarak yaratıcı bir açık hava kampanyasına dönüştürdü. Reklam panolarında pasaport görsellerine yer veren ekip, pasaport fotoğraflarına basit bir yöntemle biraz mizah katıp kampanya hedefiyle uyumlu bir algı oluşturmayı başardı.

Hızlı check-in’in yarattığı rüzgârda savrulan yüz ifadelerini elde etmek için genelde sonbaharda bahçe işlerinde kullanılan bir yaprak toplama-üfleme makinesi kullanıldı. 45 mil hıza çıkan yaprak üfleme makinesinin yüzlerine tutulduğu modellerin fotoğrafları, ödüllü portre ve moda fotoğrafçısı Emily Stein tarafından çekildi.

Eğlenceli profil fotoğraflarının yanı sıra kampanya için tasarlanan kurgu pasaportlara, çeşitli illüstrasyonlar da eklendi. Standart pasaportlarda sayfaların ortasında yer alan ikonların yerine konan illüstrasyonlar da elektrik direğine tutunan bir aile ve peruğu uçan bir adam gibi figürler bulunuyor. Kurgu pasaportlar ayrıca ‘WHEEEE’ ifadesiyle numaralandırılmış. 


Görseller: Uncommon Creative Studio, Twitter, Instagram