Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ölü Gerçekleri Hayata Döndürmek

Ölü Gerçekleri Hayata Döndürmek

Londra merkezli kreatif ajans St Luke's, Heathrow Express için hazırladığı açık hava reklam kampanyasında güzel hatıraları pasaport damgalarıyla yad ediyor.

Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden biri olan Dole Sunshine Company için gerçek meyvelerden elde ettiği meyve mürekkebini kullanarak hazırladığı kampanya afişleriyle ödüller alan, açık havada dev boyutlarda mısır patlatma deneyimi sunan, çarpıcı OOH işleriyle tanıdığımız Londra merkezli bağımsız kreatif ajans St Luke’s, Heathrow Express için yaratıcılığını basitliğinden alan bir açık hava reklamı tasarladı.

“Reklamcılıktaki en güçlü unsur gerçektir. Bizim işimiz ölü gerçekleri hayata döndürmek.” diyen Bill Bernbach’ı deyim yerindeyse onaylayan açık hava reklamında St Luke’s insanların hayatlarındaki önemli dönüm noktalarına pasaport damgalarıyla vurgu yapıyor. Londra’daki Hethrow Havalimanı ile Paddington arasında bağlantı hizmeti sunan tren şirketi Heathrow Express’in 25. yılı için hazırlanan kampanya afişinde, bir çiftin tanışmalarından evlilik ve çocuk sahibi olmalarıyla devam eden yolculukları üç farklı pasaport damgasıyla sembolize ediliyor.

Kampanyanın çıkış noktası ile ilgili St Luke’s ortak kreatif sorumlusu Richard Denney, “Pasaportunuzu açıp içindeki pullara baktığınızda size yalnızca nerede olduğunuzu değil, aynı zamanda uzaktayken olan önemli anları da hatırlatıyor ve son 25 yılda milyonlarca yolcu için Heathrow Ekspresi, o unutulmaz yolculukların başlangıcı oldu.” diyor. İlandaki pasaport damgaları tamamen el yapımı olarak hazırlandı. Haziran ayına kadar istasyonlarda gösterilecek olan açık hava çalışmasının sanat yönetmenliğini ve metin yazarlığını Danny Jones ile Jordan Morris yaptı.

St Lukes yakın zamanda Heathrow Express’in yaz sezonu kampanyası için ‘Connecting London with the World” sloganıyla hazırladığı bir başka OOH çalışmasını tanıtmıştı. Bir dizi havadan çekim görselinin kullanıldığı reklam,  3 x 19 metre uzunluğunda dev bir panoya yerleştirildi.


Görseller: Instagram