Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bıyıklarınla Güzelsin

Bıyıklarınla Güzelsin

Amazon Prime, yeni reklam filminde kendi stilini bıyıklarıyla tamamlayan genç bir kadının hikayesini anlatıyor.

Standart güzellik algısı, selfie kültürünün ve filtrelerin etkisiyle daha sık protesto edilmeye başladı. Kırışıklar, selülitler, gıdılar, sivilceler, sarkmış yüz hatları, beyaz saçlar, istenmeyen tüyler ve daha niceleri bu standartlara direnen kampanyaların konusu olmakta. Hatta bu meseleler bir ayağıyla toplumsal cinsiyet rolleriyle bağlantılı olduğundan, o bağlamda da sıkça masaya yatırılıyor. Amazon Prime reklamı da cinsiyetten bağımsız olarak bıyıkları kucaklayan işlerden.

Bıyıklar, bıyıklarımız

Olivia Wilde’ın yönettiği ‘Tache isimli filmde, bıyığıyla ne yapacağını bilemeyen genç bir kadın başrolde. İlk başta bıyıklarından kurtulmaya yelteniyor. Tam o sırada Amazon Prime sayesinde, Frida Kahlo ve Queen gibi bıyıklarıyla ikonlaşan ünlü figürleri hatırlıyor. Böylece bıyıklarını almaktan vazgeçiyor.

Son zamanlarda akış platformlarının sıkça başvurduğu 80’lerin estetiğini bugüne taşıma eğilimine bu filmde de rastlıyoruz. Genç kadın günümüzde yaşıyor ama kulaklıklarından ayakkabılarına her şeyi 80’lerden kopup gelmiş. Fonda da Queen’in Cool Cat’i çalıyor. Sonunda bıyıkları ve Amazon’dan satın aldığı Queen tarzı ceketiyle stilini harika bir şekilde tamamlıyor. Kendilerine bir kimlik inşa etmeye çalışan gençlere, dayatmalara boyun eğmediklerinde daha mutlu olacakları mesajı veriliyor.

Amazon Küresel Marka Pazarlama Başkan Yardımcısı Claudine Cheever, reklamın arkasındaki fikrin “Prime’ın; hayatının her aşamasındaki bireylere ihtiyaçları ne olursa olsun hitap ettiğini ve ilham verdiğini dünyaya hatırlatmak” olduğunu açıklamış.

‘Tache, Wieden+Kennedy London tarafından yürütülen yeni It’s On Prime kampanyasında yer alacak bir dizi reklamdan ilki. Yakında bu kampanya kapsamında, Michael Spiccia tarafından yönetilen iki reklam filminin daha yayına girmesi bekleniyor.

Görsel: YouTube