Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bitkilerinizin Her İhtiyacını Karşılayan Akıllı Saksı: Bloomengine

Bitkilerinizin Her İhtiyacını Karşılayan Akıllı Saksı: Bloomengine

Bitkilerin dilinden anlayan ve onun ihtiyaçlarını karşılayabilen akıllı saksı Bloomengine, akıllı telefonunuz aracılığıyla süreç hakkında sizi de bilgilendiriyor.

Teknoloji, bitki yetiştirenlerin yardımına koşmak için canla başla çalışıyor. Plantone Diversity bunun en güzel örneklerindendi. Bitkiler hareket etmekten ne denli hoşlanır bilinmez ama çiçeği için güneşi kovalayan robot, yürüyen bahçe ve havada süzülen saksı bile yapıldı bu sessiz dostlarımız için. Akıllı saksı Bloomengine de yine bitkilerin dilinden anlayan ve onun ihtiyaçlarını karşılayabilen bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor.

Yağmur, gün ışığı ve rüzgar simülasyonu

Bloomengine; su, ışık ve hava sirkülasyon seviyelerini uzaktan ayarlayarak evdeki bitkilerinizin stresten uzak bir şekilde büyümesini sağlıyor. Aslında sizden neredeyse hiç katkı beklemeyen, tamamen kendine yeten bir saksı. Bitkinin ilerlemesini ve ihtiyaçlarını izliyor ve izlemekle de kalmayıp bu ihtiyaçları karşılıyor. Tabii süreç boyunca sizi de akıllı telefonunuzdan gerçek zamanlı olarak bilgilendiriyor. Dilerseniz sistemi uzaktan siz de kontrol edebiliyorsunuz.

Bloomengine ile bitki yetiştirmeye başlarken yapmanız gerekenler çok basit. Sıkıştırılmış toprak tabletini saksının ortasına ve tohumları da bunun üstüne yerleştirerek başlıyorsunuz. Daha sonra, saksının kenarlarındaki delikli ızgaraya birkaç damla gübre ekliyorsunuz ve su haznesini dolduruyorsunuz. Ardından saksıyı fişe takıyorsunuz ve çalışmaya başlıyor.

Bitkiyi uzaktan ve gerçek zamanlı olarak kontrol etme imkanı

Bloomengine, bitkinin büyümesi gereken her şeyi simüle ediyor. Lüks LED lambalarla bitkinin fotosentez yapabilmesi için yapay ışık sağlıyor. Gerektiğinde haznedeki suyu, saksının üst kısmına yönlendiriyor ve yapay yağmur yaratıyor. Çiçeklerin açmasına yardımcı olan hava sirkülasyonunu sağlamak için bir mikro fanı bile var. Tüm bunlar olurken, bitkinin sağlığı ile ilgili verileri telefonunuza göndererek, süreci kolaylıkla takip edebilmenizi sağlıyor. Hatta üst kısmında full HD kamera var ve bu kamera ile bitkinin büyüme sürecini kayıt altına alan time-lapse görüntüler kaydedebiliyor.

William Park ve Jeehye Yoo tarafından tasarlanan Bloomengine, bitkileri seven ama nasıl yetiştireceğini bilmeyenler için yardım sağlayabilir. Bitkileriyle arasına teknolojinin girmesini istemeyenler için dahi seyahat veya yoğun iş dönemlerinde uzaktan kontrol imkanı sağlayan bir çıkış yolu olabilir. Bitki belirli bir dereceye kadar büyüdükten sonra, Bloomengine’in içinden çıkarak sıradan bir saksıda yetiştimeye devam edebiliyorsunuz. Akıllı saksı, Kickstarter kampanyasının sona ermesine 15 gün kala 10 bin dolarlık fon hedefinin 4 katını aşmış durumda.

Görsel: Kickstarter


Bigumigu Yazarı
| GENEL