Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Havada Süzülen Saksılarda Özgür Bitkiler

Havada Süzülen Saksılarda Özgür Bitkiler

LYFE yer çekimsiz saksı sistemi, bitkilerinizi havada özgürce yetiştirmenize imkan tanıyor.

LYFE, meşe ağacından yapılmış bir platformun üzerinde manyetik kaldırma kuvvetiyle havada asılı kalabilen ve bitkilerin nazik bir şekilde dönmesini sağlayan bir saksı. Havada süzülen bonsai ağaçları Air Bonsai ile de benzerlikler taşıyan LYFE, bitkilerin yılın 365 günü 360 derece güneş ışığı almasını sağlıyor ve onları özgürlüğe kavuşturuyor.

Dünyanın manyetik alanı, birçok yaşam formunu ve özellikle de bitkileri güçlü bir biçimde etkiliyor. Bir yılı aşkın süredir çalışmalarını sürdüren LYFE ekibi, manyetizmanın bitkiler üzerindeki etkisini araştırıyor.

Saksının havada dönebilmesi, özellikle Hava Bitkisi (Tillandsia) sınıfındaki -diğer bitkilerin aksine gerekli besini topraktaki kökleriyle değil, yapraklarıyla alan- bitkilerin yetişmesi için yararlı bir kullanım sunuyor.

Araştırmalara göre; manyetik alan, bazı meyvelerin olgunlaşmasını hızlandırıyor ve bitkinin metabolizmasını güçlendiriyor.

Havada asılı olarak yavaş yavaş dönen LYFE, güneş ışığını yapraklara eşit ölçüde dağıtarak bitkilerin büyümek için ihtiyaç duyduğu ışığı alabilmesini sağlıyor.

Kickstarter’da 1 Haziran’da başlatılan kampanya ile fonlanan LYFE, 80.000 dolar hedefini aşarak 783 destekçiden 209.000 dolar toplamayı başarmış. Tamamlanmasına 15 gün kalan kampanyaya destek verenler, LYFE’ye ve seçecekleri 1 Hava Bitkisi’ne 189 dolar karşılığında sahip olabilecekler. Kampanya bitiminden sonra ise LYFE’nin 199 dolara satılması planlanıyor.

Görsel: Kickstarter